Co považujete za svoji největší životní zkoušku? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Co považujete za svoji největší životní zkoušku?

Do rubriky Univerzita napsala Jana Blahošová (Úterý, 11. duben 2017)

Ať už ve škole, v práci či v osobním životě, neustále se nám staví do cesty nějaké překážky. Některé jsou snadno překonatelné, jiné nám seberou spoustu sil a zanechají nás vyčerpané. Životní zkoušky nás mají prověřit, k něčemu přimět nebo posloužit jako varování. A na každého z nás někde ta velká zkouška čeká.

Nikola Filipová, Překladatelství ruštiny

Největší životní zkouška pro mě byl přechod ze střední školy na vysokou. Změnila jsem bydliště, styl života, všechno se vlastně přizpůsobilo škole, která nejvíce ovlivnila moje uvažování. Člověk se musí sám o sebe postarat, nakládat s penězi a už není tak závislý na rodičích.

Richard Kuczinský, Mediální studia a žurnalistika – Politologie

Pro mě byla největší výzvou určitě autoškola. A to asi proto, že už je to velká zodpovědnost, řídit auto a být členem provozu. Bylo to pro mě strašně náročné, měl jsem nervy a byl jsem velmi napjatý. Nevzpomínám na to moc pozitivně.

Martina Moresová, Mediální studia a žurnalistika – Sociologie

Myslím, že žádná velká životní zkouška mě ještě nepotkala. Ale určitě tam někde na mě čeká a doufám, že ji úspěšně zvládnu.

Eliška Gruberová, Všeobecné lékařství

Největší zkouška pro mě byla situace během studia, kdy jsem měla spoustu těžkých zkoušek na medicíně a do toho se přimíchaly osobní problémy. Takže jsem měla velký stres ze školy a když se to spojilo, bylo to pro mě téměř neúnosné.

Kristýna Gojáčková, Politologie

Moje největší osobní životní zkouška byla, když jsem musela volat záchranku svému otci a postarat se o něj. To byl největší šok, jaký jsem zažila. A největší zkouška ve škole byly určitě bakalářské státnice.

David Mareš, Politologie

Největší zkouška pro mě byly bakalářské státnice.

Marcela Trávníčková, Mediální studia a žurnalistika – Sociologie

Pro mě byla největší výzva zkušenost s Erasmem. Jela jsem před dvěma lety do Švédska a musela jsem se postarat sama o sebe a taky o všechny ty věci kolem. Být celkově samostatná.

Stanislav Šindelka, Mediální studia a žurnalistika – Politologie

Největší zkouškou pro mě byly přijímačky na vysokou. Byl tam stres, že to nezvládnu a pak nebudu vědět, co dál.

blog comments powered by Disqus