Usnadňují vám technologie život? Pokud ano, jak? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Usnadňují vám technologie život? Pokud ano, jak?

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Zuzana Hudcová (Úterý,  7. listopad 2017)

Možná si to ani neuvědomujeme, ale jsme doslova v obležení nových technologií. Žijeme v době tabletů, smartphonů, elektronických čteček, televizí, robotů a dokonce i virtuální reality. Vnesl nám tento pokrok do života více času? Ať se odpověď na otázku jakkoli různí, technologie nám nabízejí pomocnou ruku v mnoha podobách. Pojďme zjistit, které z nich si studenti Fakulty sociálních studií váží nejvíce.

Kristýna Klouzalová Bezpečnostní a strategická studia – Evropská studia

Určitě mi usnadňují život. Když potřebuji něco urgentně najít nebo vyřešit nějaký problém, stačí vzít do ruky telefon a hned se dozvím odpověď. Efektivní je to hlavně v případě vyhledávání spojení. Už si nedokážu představit život bez moderních technologií. Nabízejí mi jistotu. Žijeme v době, kdy všechno musí být rychle provedeno.

Iveta Borková Mediální studia a žurnalistika – Veřejná politika a lidské zdroje

Samozřejmě mi usnadňují život. Když se potřebuji dostat z jedné části Brna do druhé a neznám cestu, okamžitě se podívám na internet nebo si zapnu GPS. V Brně se pořád ztrácím. V budoucnu se chci věnovat žurnalistice a díky novodobým technologiím snadno najdu informace z databází. Umožňují mi pořizovat přímé zprávy z dění pomocí videí a sociálních sítí. Navíc se rozšiřuje trend, kdy nám čím dál více učitelů nahrává studijní materiály do informačního systému. Bez internetu se prostě neobejdete.

David Blažek Bezpečnostní a strategická studia – Mezinárodní vztahy

Technologie mi usnadňují život téměř každý den. Hlavně při studiu. Nedokážu si představit, že bych si kvůli každé seminární práci musel shánět velké množství knih. Díky technologiím a zvláště databázím, které má Masarykova univerzita k dispozici, mám zdroje jednoduše a pohodlně dostupné z domova, což mi při studiu velmi pomáhá.

Denisa Buchtová Sociální práce

Ano, usnadňují. Přes technologie je snazší komunikace s ostatními lidmi. Svět je vzájemně propojen. Život s technologiemi je jednodušší. Denně s jejich pomocí komunikuji s přáteli.

Stanislav Štěpánek Bezpečnostní a strategická studia – Evropská studia

Rozhodně ano. Mohu s jistotou říci, že technologie mi usnadňují každodenní život ať už díky jednoduché a zároveň rychlé komunikaci s kýmkoli a kdekoli, nebo díky možnosti využívání téměř neomezeného množství dat a informací.

Lenka Novotná Psychologie – Veřejná politika a lidské zdroje

Moderní technologie mi život jednoznačně usnadňují. Troufám si říct, že jsou přirozenou součástí mého každodenního života a jen těžko bych se bez nich obešla. Umožňují mi stálý kontakt s přáteli i s rodinou, jsou velkým pomocníkem při studiu i v rámci běžného fungování.

Barbora Hájková Sociální práce

Myslím si, že technologie mi velmi usnadňují život. Například veškeré školní materiály vždy řešíme přes internet. Fungovat v téhle společnosti bez chytrého telefonu si téměř neumím představit, i když bych toho v budoucnu ráda dosáhla.

Ondřej Klíma Sociologie

Technologie mi zjednodušují život každý den, převážně při všelijakém organizování a psaní – ať už do školy, či do práce. Je to spolehlivý pomocník, který se hodí při cestování jako mapa a průvodce v jednom. Naprostá většina činností, které vykonávám, zahrnuje použití technologií. Díky nim mohu být efektivnější. Také to ocením, protože jsem ajťák.

blog comments powered by Disqus