Senátoři se chystají na přechod ze studijních oborů na programy | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Senátoři se chystají na přechod ze studijních oborů na programy

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Kristina Zindulková (Pondělí, 13. listopad 2017)

V úplně novém složení zasedl poprvé Akademický senát (AS) Fakulty sociálních studií (FSS) v úterý 30. října. Senátoři a senátorky pro nadcházející dvouleté funkční období se sešli, zejména aby si zvolili své předsednictvo a místopředsednictví senátu. Také si ustanovili komise, mluvilo se ale také o důležitých bodech agendy, kterými se AS bude následující dva roky zabývat, i o propagaci a zapojení studentů.

Za předsedu Senátu byl zvolen Otto Eibl. Následně si jednotlivé komory volily své předsedy, za studentskou komoru se stala předsedkyní Kristina Zindulková, za akademickou poté Roman Vido. Dále se ustavila Rozhodčí a smírčí komise a Volební komise v sestavě Daniel Jirků, Magdalena Janigová za studentskou komoru a Petra Vejvodová, Karel Stibral a Roman Vido z řad akademických pracovníků.

Dalším bodem byla volba členů Volební komise, kde za akademické pracovníky byli zvoleni Lubomír Kopeček, Oldřich Krpec a Otto Eibl. Za studentskou komoru zde budou zasedat Patrik Gažo a Hračja Gjulzadjan. Posledně jmenovaný byl jmenován předsedou Volební komise, která zanedlouho bude dohlížet na průběh voleb do Akademického senátu (celé) Masarykovy Univerzity, které proběhnou 20. až 24. listopadu. Tímto jsme ostatně také vyjmenovali všechny nové senátory a senátorky.

Na zasedání proběhla i volba a jmenování delegáta za FSS do Rady vysokých škol. Tím se na návrh předsedy senátu Otty Eibla stal Vratislav Havlík, který tímto vystřídá Vlastimila Havlíka.

Co vlastně nově zvolený senát čeká? V následujících dvou letech se bude jednat o transformaci studijních oborů na studijní programy. Tato změna je největší změnou ve studijní agendě od vzniku fakulty a přechodu na kreditový systém. Dále se senát bude věnovat tvorbě rozpočtu a schvalování podoby stipendijních programů, neméně důležitá bude aktualizace strategického záměru FSS.

Na konci setkání senátoři spolu s proděkankou pro vnější vztahy Lenkou Waschkovou Císařovou probírali, jak bude vypadat komunikace senátu se studenty i zaměstnanci fakulty. Rozhodli o zrušení nástěnky AS na FSS, soustředit se budou na komunikaci přes internet a sociální sítě. Zápisy ze zasedání tak budou každému přístupné přes webové stránky fakulty, najdete je také na Facebooku studentské komory, která chce zlepšit komunikaci se studenty a podpořit je v tom, aby se zajímali o dění na fakultě a vyjadřovali se k němu.

blog comments powered by Disqus