Začala soutěž o nejlepší závěrečnou práci o lidských právech | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Začala soutěž o nejlepší závěrečnou práci o lidských právech

Do rubriky Ostatní napsala Tereza Cajthamlová (Neděle, 23. říjen 2011)

Napsali jste a obhájili diplomovou práci zaměřenou na lidská práva a nechcete, aby se z ní stal pouhý lapač prachu v knihovním archivu? Do prvního října ji můžete přihlásit do soutěže, kterou vyhlásila Liga lidských práv. Autoři nejlepších prací získají peněžní odměnu.

Do soutěže o nejlepší lidskoprávní závěrečnou práci se mohou hlásit všichni, kteří své dílo úspěšně obhájili v období od začátku loňského října do konce září letošního roku. Šanci mají studenti práv, sociologie, pedagogiky i dalších humanitních oborů na vysokých školách v České republice. Soutěžní práce mohou být nejen bakalářské a diplomové, ale i rigorózní nebo dizertační.

„Rozhodli jsme se podporovat mladé lidi, pro které lidská práva nejsou jen záležitostí exotických zemí, ale kteří se při svém vysokoškolském studiu rozhodli zabývat otázkou základních práv a svobod v České republice, analyzovat problémy současné společnosti a přinášet nová řešení,“ vysvětlil důvod pořádání soutěže předseda Ligy lidských práv David Zahumenský.

Odborná komise bude hodnotit hlavně inovativní přístup autora a praktický přesah práce. Vítěz soutěže získá pět tisíc korun. Další dva nejlepší autoři dostanou odměnu ve výši tří a dvou tisíc korun. Ceny výhercům předá místopředsedkyně Ústavního soudu Eliška Wagnerová, která nad soutěží převzala záštitu.

Přihlášku a další informace o soutěži najdete zde.

blog comments powered by Disqus