Vše závisí na hlase, říká moderátorka Rádia R Aneta Bednářová | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Vše závisí na hlase, říká moderátorka Rádia R Aneta Bednářová

Do rubriky Kultura napsala Michaela Dočkalová (Pátek,  7. říjen 2011)

Retro Revue v pondělí, pořad Nejkulaťoulin­katější otorinolaryngoložka v úterý a odpolední Odposlech ve středu. Aneta Bednářová stíhá moderovat všechny tyto pořady Rádia R a zároveň studovat magisterská mediální studia.

Aneta přišla do „eRka" na jaře roku 2008, kdy ještě nemělo ani svůj název a nepracovalo v něm více než dvanáct lidí. Sloužilo spíše jako místo, kam se studenti žurnalistiky chodili seznamovat se zvukovou technikou. V té době studovala žurnalistiku se sociologií a mnoho z jejích spolužáků už nějakou zkušenost v oboru mělo. Protože nechtěla zůstat pozadu, rozhodla se zkusit štěstí v rádiu a zůstala v něm dodnes.

„Experimentální vysílání se rozběhlo v době, kdy jsem v rádiu působila jako nováček. Oficiálně se začalo vysílat o rok později, na podzim 2009,“ vzpomíná štíhlá tmavovláska na své začátky. Od té doby se ale Rádio R výrazně změnilo. „Dnes v eRku pracuje skoro osmdesát lidí. Jen pět nebo šest z nich se ale o rádio stará stejně jako já od počátku,“ vysvětluje Aneta.

Aktivní studentka se může pochlubit i praxí v brněnském Českém rozhlase a připravováním zpráv pro komerční rádio. V eRku se specializuje především na styk rádia s veřejností a spolupráci s partnery. Netají se ale tím, že má mnohem raději moderování, kterému se chce věnovat i do budoucna. „V televizi bych třeba pracovat určitě nechtěla. Rádio mám ráda právě pro to, co ho od televize tolik odlišuje. Musím se soustředit na to, jak zprávu čtu, jak intonuju. Hlas je vše, čím můžu posluchače zaujmout,“ přibližuje svou práci.

Díky eRku měla sympatická moderátorka příležitost setkat se i se slavnými osobnostmi. „Naposledy se nám podařilo dostat do rádia skupinu Charlie Straight. Jindy jsme tu měli českého herce, dramatika a spisovatele Arnošta Goldflama či herce Jana Budaře,“ vzpomíná. Známí hosté přispívají i ke zvýšení prestiže studentského rádia, jehož tvůrci mají velké plány. „V příštím roce bude naším cílem hlavně to, aby se z eRka stalo brněnské studentské rádio a poslouchali ho i lidé z jiných středních a vysokých škola,“ uzavírá Aneta.

blog comments powered by Disqus