Hokejisté naší univerzity podlehli hráčům VUT | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Hokejisté naší univerzity podlehli hráčům VUT

Do rubriky Univerzita napsal Tomáš Repka (Neděle,  6. listopad 2011)

Hokejisté naší univerzity a Vysokého učení technického se již potřetí utkali. V úterý 25. října viděla zaplněná hala seriózní utkání bez převleků, kterému však nechyběl náboj. Z vítězství 5:3 se po napínavém zápase radovali hráči VUT.

Je půl šesté večer, přicházíme k hale Rondo (dnes již Kajot aréně). Přeplněné šaliny přivážejí od Hlavního nádraží stovky fanoušků. Meziuniverzitní hokejový souboj si studenti nechtějí nechat ujít. U vstupu na tribunu naší univerzity stojí chlapík a rozdává velké modrobílé listy papíru. Je na nich naznačeno, jak si složit papírovou čepici. Většina fanoušků Masaryčky si list bere a dává se do skládání. Za chvíli je již tribuna plná modrobílých Večerníčků, připravených podpořit svůj tým. Komentátoři utkání představují hráče obou týmů, kteří se řadí na modré čáry. Poté se na scéně objevují rektoři obou univerzit, aby zodpověděli otázku, kdo z týmů dnes vyhraje a osobně popřejí hráčům svého týmu hodně štěstí. Utkání může začít.

I když je příznivců obou univerzit zhruba stejně, zpočátku jsou více slyšet fanoušci VUT, kteří vytvořili za bránou domácích rudý kotel. Fanoušci Masárny se však nenechávají zahanbit a na skandování „Kde máte kotel?!“ odpovídají trefně „Kde máte holky?!“

Na ledové ploše má zpočátku převahu tým VUT, který střílí již ve čtvrté minutě zásluhou Potočka branku a ve dvanácté minutě Stuchlík zvyšuje už na 0:2. Až poté se ke slovu dostávají i hráči naší univerzity, kterým se podaří díky Truhlářovi snížit na 1:2. Do konce třetiny se i přes několik šancí stav už nemění.

První přestávku vyplňuje soutěžní program, kdy je hodem tenisáků do hlediště vylosováno pět soutěžících, kteří budou střílet z poloviny hřiště na bránu. Úspěšnost střelců je mizerná, přesto se jeden z nich raduje z vítězství a odnáší si ceny věnované sponzory.

Druhá třetina začíná podobně jako ta první. Hráči VUT se ženou dopředu a hned v první minutě zvyšuje Popolanský na 1:3. Halou kolují mexické vlny a fanoušci VUT jsou v extázi. Jenže v polovině zápasu jako by někdo naše hráče polil živou vodou. Na bránu protihráče se valí jedna střela za druhou, což vede ke gólu Skočovského na 2:3. Ve třinácté minutě je za faul do obličeje s krvavými následky vyloučen na pět minut Sedláček z VUT a Masaryčka svou přesilovku využívá v šestnácté minutě, kdy na 3:3 vyrovnává Křesťan. Poté hraje téměř minutu a půl přesilovku pět na tři, ale skórovat se jí už nepodaří. Na hřišti se začíná přiostřovat a minutu před koncem třetiny se u brány VUT strhne menší šarvátka. I přes řadu šancí se našim borcům již skórovat nepodaří a tak jdou oba týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Druhou přestávku vyplňují krasobruslařky převážně z Masarykovy univerzity, které za své vystoupení sklízejí bouřlivé ovace. „Supeeer, atmosféra je lepší než minulý rok," pochvalují si fanynky naší univerzity.

Ve třetí třetině mohou naši hráči zpytovat zahozené šance. V páté a sedmé minutě se totiž po dvou slepených gólech ujímají hráči VUT vedení již 5:3. Snahu o úpravu výsledku často hráčům Masaryčky kazí výborně chytající Guštafík. Ani závěrečná dvouminutová powerplay nevede ke gólu a tak se z vítězství může radovat VUT, které se tak dostává do vedení 2:1 na zápasy.

Hala se vyprazdňuje a davy fanoušků míří zpět do centra, někteří jdou zapíjet vítězství, jiní prohru, na tři přichystané afterparty však dorazí skoro všichni.

blog comments powered by Disqus