Na fakultě se předvedla televize, rozhlas i tisk | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Na fakultě se předvedla televize, rozhlas i tisk

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Radka Kůřilová (Pondělí, 28. listopad 2011)

Již potřetí se na naší fakultě konal Multimediální den. V pátek 11. se blíže na práci novinářů, televizních reportérů nebo rozhlasových moderátorů přišli podívat studenti vysokých i středních škol.

Tištěná, televizní i rozhlasová média, na Multimediálním dni byla zastoupena všechna. Návštěvníci si mohli vyzkoušet, jaké to je stát před kamerou, jak jim to sluší na titulní stránce MF Dnes, vymyslet si vlastní titulek k článku nebo si vysázet vlastní dvojstranu. Mohli si také prohlédnout, jak to vypadá uvnitř přenosového vozu nebo nahrát vlastní příspěvek do rádia. Kromě toho měli v mnoha workshopech možnost dozvědět se více o nových médiích, na která byl letošní ročník zaměřen. O tom, jak se Multimediální den povedl, povídala asistentka programu financující tuto událost Eva Kurucová.

Která akce byla nejúspěšnější?

Z hodnotících dotazníků vyplývá, že stejně jako každý rok, i letos byla nejnavštěvovanějším a nejlépe hodnoceným stánkem MF DNES a iDNES, u kterých měli účastníci možnost odejít s vytisknutou barevnou titulní stránkou s vlastní fotkou a titulkem. Z workshopů byl studenty nejlépe hodnocený seminář Jakuba Macka na téma *Facebook – fikce nebo skutečný sociální život? *. Celkově byly všechny workshopy hodnoceny spíše pozitivně a pochvaly se dostalo i ostatním médiím a firmám, které se v rámci akce prezentovaly.

Jak jste s letošním Multimediálním dnem spokojená?

Jelikož to byla moje první akce, mám z ní dobrý pocit. Multimediální den se opravdu povedl a jeho průběh byl oproti očekávání celkem hladký. Neobjevil se žádný kiks, nezažila jsem žádnou špatnou zkušenost. Po skončení dne jsem se cítila, jako bych udělala státnici nebo maturitu. Akorát jsem očekávala více účastníků.

Proč a pro koho Multimediální den pořádáte?

Hlavním cílem akce je přiblížit jak současným studentům, tak i potenciálním zájemcům o studium z řad studentů středních či vysokých škol jiných oborů, zábavnou formou obor mediální studia a žurnalistika.

Bude Multimediální den pořádán i příští rok?

Tato akce se konala již třetím rokem, takže katedra počítá i s příštím ročníkem, který by se měl konat opět v listopadu. Ale současný projekt Operační program Vzdělávání pro konkurenceschop­nost, ze kterého je Multimediální den financován, působí jen do června 2012. Je otázka, kdo bude příští Multimediální den organizovat a zda pro návštěvníky přichystá nějaké změny.

Medailonek

• pochází z Brna • studovala na naší fakultě evropská studia a sociologii, titul Mgr. Z evropských studií získala v roce 2010 • působí jako asistentka projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschop­nost, k němuž se dostala díky praktickému kurzu

blog comments powered by Disqus