Technického pracovníka z fakulty bychom na ulici nepoznali, tvrdí studenti | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Technického pracovníka z fakulty bychom na ulici nepoznali, tvrdí studenti

Do rubriky Téma čísla napsala Eva Lalkovičová (Sobota,  7. duben 2012)

Starají se o chod celé fakulty. Přesto jsou mnohdy téměř neviditelní. Většina studentů si jejich přítomnosti všimne, až když potřebují klíče nebo jim chybí papírové utěrky na toaletách. Slovy jedné ze studentek – jsou to takoví skřítkové, kteří jsou všude a nikde zároveň. Dokáže si někdo k pojmu technický personál přiřadit konkrétní tváře? Kolik lidí se o naši fakultu stará a jací vlastně jsou?

David Zouhar, 19 let, mediální studia a žurnalistika – sociologie

Jsem si vědom jen lidí ze studijního a vím, že je tady nějaká vrátná nebo vrátný. Žádnou tvář si ale vybavit nedokážu. Mé zkušenosti se zaměstnanci jsou každopádně jen pozitivní, s problémy jsem se ještě nesetkal. Celkový počet pracovníků si netroufám tipnout.

Jana Křivanová, 20 let, mezinárodní vztahy – bezpečnostní a strategická studia

Asi dvakrát jsem potkala nějakou paní uklízečku. Jednou jsem se na něco ptala pana vrátného, zřejmě bych ho podle tváře i poznala. Stejně tak IT techniky. A kolik jich tady máme? To skutečně nevím, možná dvacet, třicet?

Matúš Frančiak, 19 let, mediální studia a žurnalistika – genderová studia

Konkrétne tváre si nevybavujem a myslím, že som technického pracovníka na našej fakulte ešte ani poriadne nestretol. Najskôr to bude preto, že v škole trávim dosť málo času a mimo rozvrhu sa tam prakticky nezdržiavam.

Kamil Gregor, 25 let, politologie

Kontakt jsem měl s panem vrátným, když jsem potřeboval nějaké klíče. Co se týče dam na studijním oddělení, je to tady rozhodně lepší než na univerzitě, kde jsem studoval předtím. Tam referentka člověka vždy vystresovala, a navíc si lidi pletla. Tady jsou referentky v pohodě a ani moc nekřičí. Nejlepší je to ale na doktorském oddělení. Nejsou tam fronty, a tak je to tam skoro jako v tureckých lázních.

Lucie Lukášová, 20 let, mezinárodní vztahy – bezpečnostní a strategická studia

Pamatuji si pána na vrátnici, párkrát jsem se ho na něco ptala. Jednou, když jsem to nutně potřebovala, jsem si taky půjčila propisku od jedné paní sekretářky. A paní uklízečku jsem potkala, když mě kolem sedmé vyháněla z pohovky ve druhém patře. Mám s nimi tedy dobré zkušenosti, až tak si jich ale nevšímám. Jsou to takoví čarovní skřítci, kteří tady zároveň jsou i nejsou.

Pavla Obertová, 20 let, mediální studia a žurnalistika – genderová studia

Ak za technických pracovníkov považujeme tých, čo sa starajú o záležitosti ohľadom výpočtovej techniky, raz bol na seminári problém s dataprojektorom a prišiel to opraviť jeden z týchto pracovníkov, takže som ho videla aj pri práci. Pán na vrátnici či upratovačky síce k technickým pracovníkom asi nepatria, ale tých stretávam pomerne často, napríklad pri príchode do školy, respektíve niekedy na toaletách. Ich tváre by som si však asi nevybavila.

Jakub Drmola, 25 let, bezpečnostní a strategická studia

Dokážu si vybavit konkrétní tváře. Každé ráno totiž musím zajít na vrátnici pro klíče, protože pracuji v knihovně. Nevím ale, kolik přesně lidí by tady mohlo pracovat. Vrátných možná pět, uklízeček asi deset? Jednou jsem dokonce viděl nějakého pána, jak mění rozbitou zářivku, takže i o tohle se tady zřejmě někdo stará.

David Škola, 27 let, bezpečnostní a strategická studia – mezinárodní vztahy

Jediný, koho pravidelně potkávám, je pán na vrátnici u vchodu. Pravděpodobně tady jsou i nějaké uklízečky, protože tu občas potkám někoho s kýblem vody. Konkrétní lidi si ale nevybavuji a na ulici bych je asi nepoznal.
blog comments powered by Disqus