Fakulta plná příběhů | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Fakulta plná příběhů

Do rubriky Ostatní napsala Tereza Cajthamlová (Pondělí,  9. duben 2012)

Pro klid na pracovišti či ve škole je nezbytně nutné mít dobré vztahy s lidmi, kteří se starají o technické a úklidové služby. Poznala jsem to už na gymnáziu. Zatímco studenti z ostatních tříd nadbíhali profesorům, lidé z našeho ročníku nikdy nezapomněli pozdravit školníka nebo uklízečku. Každý měsíc jsme pořádali filmová promítání a čas od času jsme ve škole dokonce přespali, když jsme vydávali noviny. Pro všechny naše aktivity bylo výhodné udržovat dobré vztahy se strážci klíčů.

Podobná je situace i na naší fakultě. Platí také, že lidé pečující o budovu znají do detailu nejen oficiální a veřejně přístupné prostory, ale i všechna tajná zákoutí. A hodně toho vědí i o lidech, kteří se tady pohybují. Myslím, že závěry ze zúčastněného pozorování uklízeček na naší fakultě by mohly svou přesností překvapit i zkušené sociology. Posoudit to můžete nakonec sami, uklízečka Veronika Ševčíková prozradí v rozhovoru i leccos o tom, jak vnímá nás, studenty.

Kromě neakademických pracovníků vám v tomto čísle představíme i studenty, kteří stojí za zajímavými projekty. Srdce mnohých redaktorů Halasu si získali mladí dokumentaristé, kteří s humorem zaznamenali své zážitky z cesty do Toronta. O české verzi webu Demagog.cz, jehož autoři zkoumají pravdivost politických výroků, vyprávěla zakladatelka projektu Tereza Skládanková. A zapadnout by neměl ani příběh Alberta Kšiňana, který se před dvěma lety rozhodl bojovat proti drahému a špatnému jídlu v menzách.

O zajímavých aktivitách studentů chceme informovat i nadále. Nebojte se nás proto upozornit na šikovného spolužáka nebo spolužačku, kteří tráví studentský život i jinak než jen na přednáškách a u piva.

Příjemnou zábavu při čtení přeje

Tereza Cajthamlová, šéfredaktorka

cajthamlova@casopishalas.cz

blog comments powered by Disqus