| Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Do rubriky Ostatní napsal Matěj Málek, Veronika Gecová (Pondělí,  9. duben 2012)

Menzu na Moravském náměstí čeká radikální změna

Menza na rektorátě prochází důkladnou inovací. Od příštího týdne se studenti mohou každý den těšit na výběr z dvaceti různých obědových jídel. Všechny suroviny budou v bio kvalitě, ceny zůstávají stejné. Otevřená bude menza vždy od desíti hodin dopoledne do osmi hodin večer. Impulsem k tomuto kroku je zřejmě vyostření mnohaleté internetové války mezi menzou a jejím nesmiřitelným kritikem, blogerem Albrechtem Kníranem. „Jsme si vědomi existence Kníranova blogu. Nemůžeme ho ale přece nechat, aby si prosadil své. Což je i důvod dlouhodobého snižování kvality jídel v této menze,“ vysvětloval ještě před nedávnem vedoucí stravovacího provozu Nosál. Nyní své stanovisko přehodnotil. „Kníran vytáhl zbraně těžkého kalibru a zkontaktoval Halas. Tím na nás upozornil ostatní média i studenty. Neustále mi volají celostátní deníky, hygiena, studenti přestali chodit a sepisují petice. Dostali jste mě na lopatky, s Kníranem jsem se musel dohodnout,“ postěžoval si Nosál. Demokracie zase jednou zvítězila. (gec)

Nad fakultou se stahují mraky

Další unikátní experiment spustil na začátku dubna obor sociální antropologie. Pod vedením hostujícího profesora Thandiwe se budou zapojení studenti učit napodobovat šamanistické rituály. „Očekáváme jen drobné klimatické anomálie, nic, co by mohlo narušit běh fakulty,“ sdělil Halasu lámanou angličtinou Thandiwe. I přesto však bude knihovna další dva týdny uzavřena a knihy přesunuty do bezpečí. „Bojíme se monzunových dešťů,“ odůvodnila rozhodnutí vedoucí knihovny Šlágrová. Podezřele působí i vyhlášení třetího stupně lavinového nebezpečí na hlavním schodišti, povodňového ohrožení v Krmítku – zde je již připraveno i několik člunů a bariéry z pytlů s pískem – a hrozby tornád stupně až F5 v atriu. Situaci budeme i nadále sledovat. (mal)

Akademickým senátem hýbe skandál

Únik odposlechů ze všech zasedání akademického senátu za posledních šest měsíců způsobil hlubokou krizi, která může vyústit až v předčasné volby. Z odposlechů jasně vyplývá, že vedení fakulty není skutečným držitelem moci. Za nitky podle nich tahá osoba označovaná pouze jako ‚Hranostaj‘. „V této chvíli mohu jen potvrdit, že tento ‚Hranostaj‘ na naše jednání skutečně nějaký vliv měl,“ prohlásil na tiskové konferenci senátor Martiník, „dále se k tomu nebudu vyjadřovat.“ Po usilovné investigativní práci se našim reportérům podařilo odhalit ‚Hranostajovy‘ vazby na správu budovy. Na přímou otázku, zda je do toho nějak zapojený, odpověděl zjevně opilý Jebav nervózně: „stalo se něco divnýho.“ Následně nasedl do svého stříbrného Audi a přes pěší zónu odjel směrem k tuřanskému letišti. (mal)

blog comments powered by Disqus