Na promoci chceme kvůli babičkám a fotce na Facebook | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Na promoci chceme kvůli babičkám a fotce na Facebook

Do rubriky Minitéma napsala Alžběta Mrázová, Dominika Dufková (Úterý, 24. duben 2012)

Promoce slavnostně zakončují vysokoškolské studium. Většinou představují řady plačících babiček a hrdých rodičů i studentů samotných. Na naší fakultě ale není absolvování promoce povinné. Jaký význam pro studenty promoce mají? Je pro ně důležité se slavnostního ceremoniálu účastnit, nebo na něj v jejich plánech místo není?

Dagmar Mištíková, 24 let, psychologie

Na jedné promoci jsem už byla a až skončím psychologii, určitě bych na ni chtěla znovu. Je to důležité jak pro mě, tak pro mé příbuzné. Pro ně snad ještě víc, než pro mě samotnou.

Oleg Kuznetsov, 21 let, mezinárodní vztahy – evropská studia

Až dokončím bakaláře, promoci bych mít chtěl. Teď mě čekají státnice, tak uvidím, jak to dopadne. Když se všechno povede, slavnostní uzavření si ujít nenechám.

Daniel Zeman, 20 let, mediální studia a žurnalistika – mezinárodní vztahy

Pokud k tomu dojde, tak se asi zúčastním. Už jenom pro tu fotku na Facebooku. A určitě přijede půlka příbuzenstva a bude to tam vypadat jako u Hujerů.

Lenka Šklubalová, 19 let, mediální studia a žurnalistika – politologie

Já si myslím, že promoce je důležitá pro každého, protože je to takové uzavření vysokoškolského života. Takže se určitě zúčastním, samozřejmě pokud to dopadne. I doma občas padne „až budeš mít tu promoci…“.

Hana Bielová, 24 let, environmentální studia

Promoce jsem se na bakaláři nezúčastnila. Na magistru se jí možná zúčastním, pokud se za ni nebude nic platit. Ale příliš velký význam pro mě nemají, i mé rodině je to jedno.

Dalibor Krejčí, 23 let, mediální studia a žurnalistika – sociologie

Za sebou ještě promoci nemám. Až na to dojde, tak se asi zúčastním. Je to takový symbolický akt ukončení. A samozřejmě taky pro klid příbuzenstva.

Lucie Schovancová, 22 let, mediální studia a žurnalistika – politologie

Na promoce se chystám. Hlavně ale kvůli rodině. Pro ně je to důležité, zvlášť pro babičku. Doma o tom ale moc nemluví, asi aby to nezakřikli a vůbec k tomu došlo. Podle mě jsou promoce honosným zakončením studia a myslím si, že jsou fajn.

blog comments powered by Disqus