Studenti zvou na konferenci o počítačových hrách | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Studenti zvou na konferenci o počítačových hrách

Do rubriky Kultura napsala Michaela Dočkalová (Neděle, 29. duben 2012)

Studenti, novináři, akademici i herní vývojáři se sejdou na naší fakultě, aby probrali novinky ze světa digitální zábavy a networkingu. Druhý ročník (CON)ference 2.0. začne už v pátek 11. května.

V učebně AVC mohou zájemci navštívit nejrůznější přednášky, prezentace a workshopy na téma digitální hry a socializace. Seznámit se mohou i s herní žurnalistikou a herním designem. „Jedná se sice o druhý ročník (CON)ference, ale je to už třetí akce organizovaná naší skupinou MU GAME studies,“ řekl pořadatel akce Silvester Buček.

Program jednodenní konference je nabitý. „(CON)ference začíná v deset hodin dopoledne studentskými prezentacemi, tématy budou elektronické sporty nebo typologie počítačových her,“ zmínil Buček. Následují workshopy, kterých se účastní například redakce pořadu SAVEº složená ze studentů různých oborů a fakult Masarykovy univerzity nebo Jaroslav Kolář z české pobočky Take 2 zabývající se vývojem počítačových her. Prezentovány zde budou i některé bakalářské a diplomové práce týkající se herní tematiky.

Po obědové pauze ve čtrnáct hodin jsou na programu příspěvky key speakers, mezi něž patří například Martin Bach, viceprezident Asociace herního průmyslu ČR a SR nebo Jaroslav Švelch, jenž přednáší o nových médiích a počítačových hrách na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy a na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity.

Oficiální část (CON)ference bude zakončena diskuzí na téma Sociální rovina her, následovat bude premiéra nového dílu herního pořadu SAVEº. Od dvaceti hodin se mohou návštěvníci těšit na afterparty pořádanou v restauraci PUXpub. Počet účastníků konference je limitován pouze kapacitou místnosti AVC a prostorami restaurace v případě večerní neoficiální akce.

blog comments powered by Disqus