Anglie, Skandinávie, Afrika. O zahraniční stáže je mezi studenty zájem | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Anglie, Skandinávie, Afrika. O zahraniční stáže je mezi studenty zájem

Do rubriky Téma čísla napsala Johana Šulcová (Pondělí, 11. březen 2013)

Semestr na univerzitě na Tchaj-wanu, práce pro týdeník Evropské unie nebo stáž v pařížském Českém centru. Naše fakulta nabízí studentům prostřednictvím různých programů možnost vycestovat mimo Českou republiku a vyzkoušet si, jaké to je studovat či pracovat v různých koutech světa. Jaký je mezi studenty o stáže zájem? A které země je lákají nejvíce?

Markéta Blažejovská, 24 let, mediální studia a žurnalistika – sociologie Nikde jsem ještě nebyla. Vždycky jsem ale chtěla jet do Rotterdamu. Pak jsem zjistila, že mezi naší a tamější univerzitou není uzavřena smlouva, a zatím se ji, pokud vím, ani nepodařilo uzavřít.

Lucie Skalníková, 21 let, sociologie Nebyla jsem zatím nikde. Pokud bych ale nad tím měla uvažovat, chtěla bych do Anglie, protože by to pro mě bylo nejsnazší z hlediska jazyka, který bych si tam také mohla zdokonalit.

Tomáš Haas, 23 let, psychologie

Když jsem tu příležitost měl, tak jsem se neodvážil. A teď už bych to asi nedokázal propojit s druhým studiem. Popravdě, je to určitě úžasná příležitost a já se občas mlátím do hlavy za to, že jsem ji nevyužil.

Jakub Roubalík, 21 let, sociologie

Uvažuji nad tím, že bych jel do Skandinávie. Můj kamarád už tam byl a vrátil se nadšený. Navíc mě severské státy vždycky přitahovaly, i když přímo s mým oborem to žádné propojení nemá.

Michaela Hadravová, 24 let, sociologie

Minulý semestr jsem byla s Erasmem ve Vídni. Bylo to trochu jiné, než jsem čekala. Odjela jsem s tím, že budu studovat v angličtině, a nakonec byly všechny předměty v němčině. Naštěstí ale německy mluvím, takže to zas takový problém nebyl. Nakonec mi výjezd dal jen samé pozitivní zážitky a zkušenosti.

Michal Handlíř, 22 let, mediální studia a žurnalistika – bezpečnostní a strategická studia

O takové věci nemám vůbec zájem. Mám tady spoustu koníčků, hraju fotbal a futsal. Musel bych je kvůli tomu obětovat. A to nechci.

Světla Kolaříková, 21 let, politologie

Vždycky jsem chtěla jet do některé z afrických zemí, protože mě zajímá jejich odlišná kultura. Mám k tomu blízko skrze moje vlastní osobní přesvědčení a poznání.

Barbora Bělková, 23 let, sociologie

Zatím jsem nikde nebyla. Zkusit bych to ale chtěla během magisterského studia. Nejraději bych se podívala asi do Anglie. Ta země je mi blízká a navíc bych se tam i docela snadno domluvila.

Barbora Vaňásková, 23 let, sociologie

Nemám to zatím v plánu. Řekla bych, že v dnešní situaci na to nejsou úplně dobré podmínky.

Veronika Horáková, 21 let, politologie

Pojedu na ambasádu do Jihoafrické republiky. Ta země má zajímavou historii a myslím, že i budoucnost. Malým bonusem navíc je, že tam bydlí moje teta.

blog comments powered by Disqus