Studenti mohou soutěžit o cenu Josefa Luxe | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Studenti mohou soutěžit o cenu Josefa Luxe

Do rubriky Věda napsala Johana Šulcová (Středa,  6. březen 2013)

Nadační fond Josefa Luxe vyhlásil už potřetí soutěž o cenu pojmenovanou po tomto významném českém politikovi. Tématem letošního ročníku je Transformace české společnosti po roce 1989 a rozvoj demokracie do současnosti.

Soutěže se mohou zúčastnit všichni vysokoškolští studenti a doktorandi. Odevzdat musí vlastní odbornou práci z oborů historie, politologie nebo sociologie v roz­sahu čtyřicet až sedmdesát normostran, vztahující se k tématu. Uzávěrka soutěže je 30. června. „Vzhledem k tomu, že se snažíme minimalizovat administrativu, postačí, když studenti pošlou práci spolu s přihláškou obsahující jméno, adresu, fakultu, obor a ročník studia a podepsané prohlášení, že se jedná o původní odbornou práci. Žádný striktní formulář pro to nevytváříme," uvedla Irena Sargánková ze správní rady fondu. Autor vítězného příspěvku získá skleněnou plastiku od akademického malíře Marka Trizuljaka a finanční příspěvek padesát tisíc korun. „Pokud by se nesešlo dost kvalitních prací, rozhodla by porota, že cenu neudělí. Zatím se to ale nestalo. Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže bude letos v říjnu v rámci konference Člověk a média v Americkém centru v Praze," dodala členka poroty Eva Rolečková.

Vyhrála i studentka naší fakulty

„Je určitě dobré odměňovat zdařilé práce studentů, navíc vyhlídka na hlavní cenu soutěže je velmi lákavá. Já osobně bych se přihlásila pouze v případě, pokud bych se o vybraném tématu rozhodla psát práci do školy. Zúčastnění se soutěže by tudíž bylo pouhou „třešničkou na dortu“ než primárním impulsem," řekla studentka evropských studií a mezinárodních vztahů Adéla Ticová. V roce 2009 porota cenu rozdělila mezi studenty Filozofické fakulty Univerzity Karlovy – Vladimíra Hanáčka a Jakuba Charváta. O dva roky později získala cenu studentka naší fakulty Klára Žídková.

Více informací o podmínkách soutěže naleznete na www.fondlux.cz.

blog comments powered by Disqus