AB - Antikvariát knihkupectví Petr Bouda | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

AB – Antikvariát knihkupectví Petr Bouda

Do rubriky Příloha napsala Dominika Dufková (Neděle, 16. listopad 2008)

Kounicova 15

tel: 549 250 814

Pokud sháníte cokoli od dětských knih po německou beletrii, nebo se vám doma zbytečně válí staré mapy, pohlednice, obrázky nebo knížky po babičce, vyplatí se tento obchůdek navštívit. Leží nedaleko Moravského náměstí naproti České spořitelně, takže od naší fakulty je co by kamenem dohodil.

Obchůdek o rozloze odhadem asi patnáct metrů čtverečních zaujme širokým sortimentem knih, které jsou roztříděny podle žánrů. Hledání konkrétní beletristické knihy pak usnadní ještě řazení podle písmen. Pokud byste v hledání ale úspěšní nebyli, stačí se zeptat prodavače, který má o knížkách výborný přehled.

Antikvariát překvapí své zákazníky také nápisem na dřevěném zábradlí schůdků „Nahoru se může“. K vlastní ploše obchůdku totiž ještě náleží vyvýšená galerie. Vrzání, které se ozývá při stoupání nahoru, trochu naruší tichou, poklidnou atmosféru, jež mezi letitými výtisky panuje. Zato se tu ale dají objevit mapy Čech v různých historických obdobích a spousta dalších zajímavostí.

Jestli byste raději udali něco sami, usměvavá obsluha vám ochotně udělá odhad. Nemůžete sice za vykupované zboží čekat závratné sumy, ale na pivko určitě dostanete.

Pokud byste zde však chtěli do antikvariátu na Kounicově ulici vyrazit o víkendu, nepořídíte nic, protože otevřeno mají pouze ve všední dny, a to od pondělí do pátku od desíti do dvanácti a odpoledne od jedné do šesti.

Obchod má také své webové stránky www.sweb.cz/boudapetr, ale zatím zde najdete jenom slib týkající se přípravy seznamu zajímavějších titulů, protože „stránky jsou ve výstavbě.“

Božena Němcová: Babička (rok vydání 1940): 160 korun Karel Čapek: Hovory s TGM: 25 korun Nikolaj Vasiljevič Gogol: Mrtvé duše 60 korun George Orwell: 1984: zrovna neměli, ale stál by kolem 60 korun Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna: zrovna neměli

blog comments powered by Disqus