Antikvariát Janoš + Petržilka | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Antikvariát Janoš + Petržilka

Do rubriky Příloha napsala Aneta Klepárníková (Neděle, 16. listopad 2008)

Kopečná 72

tel.: 543 211 390

Antikvariát Janoš + Petržilka najdete v rohové budově napravo pod schody, které vedou z ulice Pellicovy skrz Pekařskou až na Kopečnou. Ulice Pekařská a Husova budou zhruba do konce srpna příštího roku rozkopané, takže doporučuji nebrat si na lov knížek lodičky či jiné křehké botky. Přesto by vás bláto, hluk a bagry od návštěvy antikvariátu neměly odradit. Přišli byste totiž o příležitost prohlédnout si pěkný obchůdek plný knížek, časopisů, map, pohlednic a průvodců.

Městskou hromadnou dopravou se sem můžete dostat kvůli rekonstrukcím ulic pouze tramvají číslo sedm, ale není problém sem od fakulty dojít pěšky. Od školy je to asi jen tak deset až patnáct minut chůze.

Brouzdat tu můžete mořem antikvariátních objektů na ploše o rozloze asi třicet metrů čtverečních. Knihy jsou umístěny v regálech, na stole i na pultu a jsou rozděleny rámcově podle oborů (filozofie, historie, přírodní vědy, technické apod.). Pokud byste náhodou něco nemohli najít, pan antikvariátník vám rád poradí. A pokud nepátráte jenom po knižních publikacích, jistě vás potěší, že specialitou zdejšího antikvariátu je i drobná grafika, gramodesky a také stará reklama. Obaly od různých přípravků a jiných věcí z minulého století visí i nad prodejním pultem a oživují a doplňují tak atmosféru prostoru plného starých i novějších knih „z druhé ruky“. Studentské slevy tu sice nemají, ale i tak jsou ceny běžného sortimentu příznivé či zvládnutelné pro studenty.

Pokud naopak máte doma české i zahraniční knihy, pohlednice, grafiku, mapy nebo bankovky a chcete k nějakým penězům přijít, Antikvariát Janoš + Petržilka je i pro vás vhodným místem k návštěvě. Výkup probíhá neustále, a pokud se dohodnete na ceně, zaplatí vám ihned.

Antikvariát na Kopečné můžete navštívit od pondělí do pátku vždy od devíti do osmnácti hodin, bez polední přestávky.

Božena Němcová: Babička: 50 až 100 korun podle stavu zachovalosti Karel Čapek: Hovory s TGM: 30 korun Nikolaj Vasiljevič Gogol: Mrtvé duše 40 korun George Orwell: 1984: v novém vydání za 200 korun Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna: 20 až 30 korun

blog comments powered by Disqus