Antikvariát Vintrlík | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Antikvariát Vintrlík

Do rubriky Příloha napsala Hana Trčková (Neděle, 16. listopad 2008)

Kapucínské nám. 11

tel.: 542 210 352

Tento antikvariát milovníci dávno přečtených knih najdou na Kapucínském náměstí. Do obchůdku naproti slavné brněnské kapucínské krypty se dostanete jednoduše šalinami, které projíždějí přes Náměstí svobody, kdo má rád procházku, z fakulty mu cesta do antikvariátu zabere nanejvýš deset minut.

Prodejna je rozdělená na dvě části. V první místnosti jsou regály plné knih, když návštěvník poustoupí do vnitra obchodu, najde tam ještě navíc sekci hudební a obrazovou. Staré knihy jsou seřazeny přehledně podle oborů, vybrat si můžete publikace ze sekce sci-fi, turismus, cizojazyčná literatura, klasika česká či zahraniční. Trošku pokulhává řazení knih v rámci jednotlivých sekcí – něco jako abecední systém tu nehledejte. Proto najít určitý titul může být někdy až detektivka. Ale příjemná obsluha vám naopak ráda s hledáním pomůže.

Antikvariát Vintrlík však nenabízí pouze knihy, v jeho obchůdku si můžete vybírat i ze starých gramodesek, CD, stěny jsou pak výkladní skříní exlibrisů, obrazů starých pohlednic či map. Kromě toho je majitel antikvariátu také specialistou v oboru podpisů slavných osobností a nabízí stovky jmen umělců, sportovců, politiků a dalších. Pokud se tedy rozhodnete jít do antikvariátu na Kapucínském náměstí na nákup, ISIC kartu nechte doma, potřebovat ji tu rozhodně nebudete. Žádné slevy tu totiž neplatí.

Knihy a další sortiment je možné do antikvariátu prodat ve výkupních hodinách, které jsou denně, a to od deseti do dvanácti dopoledne a od jedné do čtyř odpoledne. Nakupování zde funguje za hotové, takže peníze dostanete za zboží ihned.

Příznivá je i otevírací doba antikvariátu, každý den mají otevřeno od osmi ráno do šesti do večera. V sobotu pak od půl deváté do půl jedné. Kdo by si tohle nezapamatoval, snadno vše dohledá na přehledných webových stránkách obchůdku www.antikvariat-vintrlik.cz.

Božena Němcová: Babička (rok 1964): 50 korun Karel Čapek: Hovory s TGM: 50 korun Nikolaj Vasiljevič Gogol: Mrtvé duše: zrovna neměli George Orwell: 1984: zrovna neměli Mark Twain: Dobrodružství Toma Sawyera a Huckleberryho Finna: zrovna neměli

blog comments powered by Disqus