| Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Matěj Málek (Neděle, 17. březen 2013)

Máme čajovnu?

Redaktoři Halasu minulý týden došli ke skandálnímu odhalení. Zatímco často diskutovanou saunu s vířivkou v šestém patře se utajit nepodařilo – Halas na ni v minulosti již několikrát upozorňoval – podařil se vedení naší fakulty vskutku husarský kousek. V suterénu fakulty již dlouho a tajně v uzavřené místnosti bez oken operuje čajovna. Při pokusu o konfrontaci se správce budovy Jeban zakoktal, zmateně hovořil o jakýchsi tlacích shora a pomalu ustupoval ke dveřím své kanceláře. Ani u děkana Pančáka jsme úspěch neslavili, jakmile zaslechl slovo čajovna, schoval se za květináč s palmou a předstíral, že není vidět. Ostatní zástupci vedení reagovali podobně, někteří ani neváhali vyskočit z okna. Faktem nicméně zůstává, že v suterénu skutečně čajovna je. Jak se k této informaci studenti postaví, je už jen a jen na nich. (mm)

Záhadný profesorský klub Začátkem semestru fakultními kruhy proběhla podezřelá informace, že na fakultě vznikl jakýsi klub profesorů. Kdo je členem klubu a čím se klub bude zabývat ale známo není. Obrátili jsme se proto na Luďka Počta, nášeho dlouholetého informátora, který nám prozradil místo a čas jedné ze schůzek. Po jejím skončení (setkání probíhají v maskách, pozn. red.) se nám podařilo odchytit muže v masce Václava Klause. Na otázku, co v uzavřené místnosti probírali, odpověděl: „To vám opravdu, ale opravdu nemohu říct. Jsem přesvědčen, že to bude mít obrovské dopady pro tuto zemi. H-hmm, to jsem to ale pěkně vystihl.“ Druhý, v masce samuraje, nám sdělil: „I tady přemýšlím nad aktuálními problémy, které nás trápí u nás doma v České republice. Co si o tom myslíte vy? Napište mi to do komentářů.“ Nejsme si jisti, jak jejich slova interpretovat, pokusíme se však zjistit více. (mm)

Patronem fakulty bude Harry Potter Poté, co se nejlepším sociologickým pracovištěm v republice stala Praha, rozhodlo se vedení naší fakulty k odvážnému kroku. Oslovilo známého kouzelníka a bojovníka dobra proti zlu Harryho Pottera s nabídkou, zda by se nestal patronem brněnské fakulty. Podle zákulisních informací se fakulta snaží bradavickému sexsymbolu zalíbit. Dívčí umývárnu ve třetím patře opatřila nezvykle modelovaným kohoutkem s rytinou hada. Našemu investigativnímu oddělení se podařilo podle návodu ve světovém bestselleru za umyvadlem objevit vchod do ne jedné, ale hned dvou tajemných komnat. Zatímco první cesta vede přímo do vířivky v šestém patře, druhým směrem se lze dostat buď na první místo fronty v Krmítku, nebo ke dveřím dosud blíže neprozkoumané tajemné komnaty. Vedení fakulty si od tohoto kroku slibuje zvýšení prestiže na celostátní úrovni a příchod nových sponzorů z řad Potterových vlivných přátel. (kaš)

blog comments powered by Disqus