Otto Ballon Mierny | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Otto Ballon Mierny

Do rubriky Kultura napsal Iveta Zieglová (Pondělí, 17. listopad 2008)

Někteří z nás se s ním potkávají v kurzu Úvod do novinářské fotografie. My ostatní se s ním můžeme setkat prostřednictvím jeho fotografií. Otto Ballon Mierny.

Vystudoval dokumentární tvorbu na FAMU, kterou ukončil roku 1989. Nejprve působil v České televizi, ale poté filmovou tvorbu opustil a začal se věnovat fotografování. Veřejnost zaujal výstavou fotoreportáží z Konga a Rwandy. Fotil i v dalších krizových oblastech – v Afghánistánu a Iráku, v Kuvajtu i na Balkáně. Deset let pracoval pro ČTK, dnes fotí pro Mladou frontu Dnes a francouzskou agenturu AFP.

Letos v dubnu jsme mohli na naší fakultě vidět výstavu šedesáti nejlepších studentských prací, které vznikly v letech 2006 a 2007 právě v jeho kurzech.

Mohl byste shrnout své kulturní aktivity na naší fakultě?

Neřekl bych, že tu nějaké mám. V rámci vyučovaného předmětu Úvod do novinářské fotografie probíhá cyklus dvanácti přednášek. Na jejich konci potom pořádáme výstavu ze studentských prací, takže bych to nenazval svými kulturními aktivitami.

Jak jste se dostal k výuce na FSS?

Fakulta mi nabídla spolupráci a já ji přijal.

Chystáte na fakultě nějaký další projekt?

Chystáme opět výstavu prací studentů z mého kurzu, která se koná pravidelně na závěr semestru, ve kterém je kurz vyučován. Výstava má být obrazem toho, zda studenti pochopili, co se jim snažím v kurzu sdělit. Zároveň tak vzniká kolekce nejlepších prací, které v jeho průběhu vznikly.

blog comments powered by Disqus