Hudba, soutěže, udělování cen, relaxace. Den fakulty nabízí pestrý program | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Hudba, soutěže, udělování cen, relaxace. Den fakulty nabízí pestrý program

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Adéla Skoupá (Úterý, 16. duben 2013)

Naše fakulta si už tento čtvrtek připomene výročí patnácti let od svého založení. Mnozí studenti jistě ocení děkanské volno, které na tento „narozeninový“ den připadá. Místo cesty domů by se ale měli na fakultě zastavit. Od půl desáté dopoledne na ně čeká bohatý program.

Slavnostní den začne formálním setkáním v aule. „Program je určen pro celou akademickou obec, tedy včetně studentů a zaměstnanců,“ zve proděkanka pro strategický rozvoj Markéta Pitrová. Udělovat se budou především ocenění za výjimečné práce, které se zrodily na naší alma mater.

Ocenění čeká na jednoho ze čtyř absolventů doktorského studia, kteří přihlásili svou disertační práci do soutěže o publikační grant EDIS. V hodnotící komisi zasedne proděkan pro výzkum a doktorské studium Petr Macek a předsedové odborových rad. „Vítěznou disertaci vydáme jako odbornou monografii v řadě EDIS. Vydání bude financovat fakulta,“ slibuje Macek.

Autoři bakalářských prací, které byly za každý obor fakulty vybrány jako nejlepší, mají ve čtvrtek naději na získání stipendia I. A. Bláhy ve výši až 45 tisíc korun. Ve středu se navíc těchto deset výjimečných studentů setká na konferenci. „Nejde o ‚soutěž‘ s ‚hodnocením‘, ale o mezioborovou konferenci excelentních obhájených bakalářských prací, na kterou si, jak doufám, najdou cestu nejen ti, kdo se chystají vypracovávat bakalářskou práci, ale i lidé, které zajímá, jaká témata rezonují ve výzkumu jiných oborů,“ věří proděkan pro studium Roman Chytilek. Slavnostní dopoledne v aule uzavřou projevy a diskuse.

Čtvrteční odpoledne pod taktovkou Studentské komory Akademického senátu nabídne řadu zábavných aktivit spojených s děním na fakultě. „Návštěvníci například budou moci u stánku Studentské komory vyjádřit své pocity z jednotlivých míst fakulty pomocí emoční mapy,“ prozrazuje organizátor akce Silvester Buček. Představí se i spolky z naší fakulty. Ty si připravily prezentace ve formátu Pecha Kucha.

Odpolední atrium pak rozezní tóny kapel spojených s fakultou nebo univerzitou. Návštěvníci se mohou těšit na skupiny The Shookies nebo Divišova čtvrť. Zapojí se i Rádio R: „Akci budeme podporovat technicky pomocí vybavení. Naši moderátoři budou celým odpolednem provázet. O přestávkách formou soutěží ukážeme, jaké útrapy musí takový moderátor studentského rádia zvládat,“ předeslala Kateřina Kusáková.

Halas přichystá pro znavené návštěvníky relaxační zónu. Ti aktivnější si budou moci vyzkoušet, jak se tvoří titulky, nebo se zapojit do exhibiční debaty v režii Debatního spolku. Game studies zase láká na tvorbu počítačové hry. Oslavy si nenechá ujít ani Krmítko. „Představíme podtlakový kávovar, a jako bonus, vydaří-li se, budeme experimentálně připravovat Café de Soxhlet,“ přiblížil Vladimír Tůma.

blog comments powered by Disqus