Soupeř z VUT 'kousal', na vítězství ale neměl | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Soupeř z VUT ‚kousal‘, na vítězství ale neměl

Do rubriky Fakultní ruchy napsal Ondřej Steiger (Sobota, 26. říjen 2013)

Tým naší univerzity v úterý obhájil na ledě titul. V pátém ročníku hokejového souboje s Vysokým učením technickým soupeře přehrál 5:3. Modrobílí tak opět zvedli pohár nad hlavu.

Namísto Komety se na ledě v Kajot aréně střetly týmy dvou brněnských univerzit. V minulém roce tady naše univerzita zvítězila jasným výsledkem 5:1. Letos se proto čekalo, zda VUT posílilo mužstvo a připraví naši univerzitu o titul.

Z počátku to opravdu vypadalo na velké drama. VUT do zápasu vlétlo ve velkém stylu s jasným záměrem odčinit loňskou potupnou prohru. Úspěšně napadali rozehrávku soupeře, a způsobili tím hráčům MUNI velké problémy.

Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Tým VUT se ve čtvrté minutě po rychlém brejku a krásné akci ujal vedení. „Dostali jsme rychlý první gól, který nás trošku poslal do kolen, ale naštěstí jsme se zvedli,“ komentoval začátek zápasu kouč výběru naší univerzity Jiří Sedláček.

Záhy se ovšem začala projevovat očekávaná převaha výběru MUNI, který měl být papírově přece jen o něco silnější. Ještě do konce třetiny otočili hráči v modrém stav na 3:1 zásluhou Aleše Staňka, Michala Matouše a těsně před pauzou Jiřího Nováka.

“Škoda toho třetího gólu, těsně před koncem třetiny. To se pak těžko otáčí," posteskl si gólman VUT Jakub Bartošek. Zvláště zmiňovaný třetí zásah, kdy si Novák obhodil obránce a backhandem zavěsil, by snesl ta nejpřísnější měřítka.

Přísná měřítka by sneslo i vystoupení obou brankářů ve druhé třetině. Na hráčích VUT byla vidět snaha o rychlé zvrácení výsledku, nicméně z toho pramenily chyby v pokrývání hráčů ve středním pásmu. A z těch se tvořily rychlé brejky modrých.

Ti dlouho nechávali vyniknout brankáře VUT. Nakonec se ale zadařilo a Lukáš Hnilička poslal MUNI do tříbrankového vedení, které přineslo na hokejky modrých potřebný klid. “Myslím si, že to pak VUT prostě zkusilo. Měli poslední síly, které do toho dali a zkusili s tím stavem něco udělat,“ řekl kapitán vítězného výběru David Skočovský.

VUT dlouho v marné snaze naráželo na fantastického Lukáše Klimeše v bráně, ale přeci jen se dočkali snížení. Zdánlivě dramatickou situaci uklidnil vzápětí hráč modrého týmu Patrik Medřický, který zvýšil skóre MUNI na 5:2. Poté se už zápas víceméně dohrával. Technikům se ještě povedlo vstřelit branku, ovšem zabránit druhé porážce v řadě už nebylo v jejich silách.

Jak kouč, tak hráči MUNI po zápase uznali sílu soupeře, který dle nich „kousal“ mnohem víc, než v loni. “Jsem každopádně rád za to, jak to dopadlo, a že jsme loňské vítězství obhájili. Nebylo to vůbec lehké. VUT poskládalo zase silnější mužstvo a vyhrát bylo těžší než vloni. Doufám, že tohle byl příslib pro příští rok. Zápas by mohl být ještě zajímavější,“ zhodnotil utkání trenér MUNI Sedláček.

blog comments powered by Disqus