Hnůj párty aneb Jak environmentální sektor bezpečnosti mobilizoval nejen studenty BSS | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Hnůj párty aneb Jak environmentální sektor bezpečnosti mobilizoval nejen studenty BSS

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Markéta Turková (Pátek, 29. listopad 2013)

„Sešli jsme se zde jako milovníci přírody,“ zahájil svůj proslov docent Mareš. Na Hnůj párty dorazili studenti Bezpečnostních a strategických studií a jejich přednášející v kostýmech zemědělců. V klubu Melodka soutěžili, tančili polku a pili „zelenou“.

U jednoho baru stojí selky v kroji, u druhého popíjí sedlák, který si musel odložit vidle za desetikorunu v šatně. Vypadá to, že Melodku navštívil zájezd z vesnice. „Díky, že nosíte oblečení, které neohrožuje ani zvířata, ani deštné pralesy,“ chválí image přítomných docent Mareš. Environmental-friendly dresscode dodrželi téměř všichni. V nejlepším kostýmu dorazil student Jakub Morávek, kterého kolegové ocenili bouřlivým potleskem.

Světový vývoj bude ovlivněn i zahříváním sopky

K záchraně světa nejsou potřeba jen kostýmy, ale i rady odborníků. Týmy doktorů Bastla, Smolíka, Šmída a docenta Mareše vytvořily čtyři obrazy. Na nich demonstrují pravděpodobný světový vývoj. Zatímco v jedné z prognóz se objevují mutující krysy, v jiné zahřívají islámští teroristé sopku Krakatoa.

Ačkoliv to byl původně vtip, jednotlivé obrazy putují do dražby. „Koupil jsem si obraz doktora Šmída. Hecoval mě kamarád, ale jsem na něj pyšný!“ směje se student Bezpečnostních a strategických studií a politologie Martin Brožík.

Následuje tancovačka. Na playlist se dostávají polky jako Vysoký jalovec a parket nezůstává prázdný. Nakonec si všichni s pomocí tanečníka na pódiu střihnou společnou choreografii.

„Líbí se mi hlavně prostředí, originální kostýmy a to, že se zapojili i vyučující,“ hlásí nadšená prvačka Adéla Slezáková. Spokojení jsou i další studenti. Nejpozději příští semestr tak opět uslyšíme Marešovo zvolání: „Ať žije environmentální bezpečnost!“

blog comments powered by Disqus