O vítězi Souboje kapel se rozhodne příští úterý | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

O vítězi Souboje kapel se rozhodne příští úterý

Do rubriky Kultura napsala Klára Čápová (Úterý, 11. březen 2014)

Druhý ročník Souboje kapel Masarykovy univerzity, který je součástí celorepublikové soutěže University Band Contest, vyvrcholí v úterý 18. března v brněnském hudebním klubu Metro. Vstupenky za čtyřicet korun se budou prodávat na místě. Od osmi hodin večer vystoupí tři kapely, které dostaly od fanoušků na facebooku nejvíc hlasů.

Jako první zahraje třinecká metalová skupina Suffer Age. Po ní se představí pop-punková kapela Minute to Escape z Bruntálu a koncert rockově zakončí alternativní The Firearms ze Slavkova u Brna.

Organizátoři z řad členů studentského spolku MUNIE připravují i bohatý doprovodný program. „Kromě vystoupení kapel se ti, kteří přijdou, mohou těšit na slosování vstupenek a soutěže nebo třeba na nabídku akčních drinků. Během večera vyhlásíme i krále a miss Majálesu Masarykovy univerzity,” uvedla spoluorganizátorka akce Veronika Šodková.

O půlnoci se po sečtení hlasů poroty i publika vyhlásí nejlepší kapela univerzity. Ta postoupí do semifinálového kola, a tím se může dostat až na hudební festival JamRock. Navíc dostane příležitost vystoupit na Brněnském Majálesu.

Souboj kapel je způsob, jak se zviditelnit a získat fanoušky. „Už několikrát jsme se snažili domluvit koncert v Brně. Teď se nám to díky hlasům našich fanouškům povedlo. V tom jsou soutěže typu University Band Contest skvělé – dávají méně známým kapelám možnost se ukázat,” řekl bubeník třinecké Suffer Age Vítězslav Zawada.

blog comments powered by Disqus