FOTO: Žurnalisté se potřetí sešli v Mersey | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

FOTO: Žurnalisté se potřetí sešli v Mersey

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Adéla Skoupá (Sobota, 15. březen 2014)

Brněnští studenti žurnalistiky jsou tvorové společenští a rádi využijí každé příležitosti k tomu, aby se společně bavili. Nejen, že se schází na integračních kurzech a četných pointegračních večírcích, ale druhé březnové úterý již potřetí zaplnili klub Mersey na akci zvané Žurnapárty.

Přestože žurnalistická párty začala o půl deváté večer, ještě o hodinu později zeje klub Mersey prázdnotou. Poté se ale začíná plnit tak rychle, že barman nestačí nalévat uvítací drinky. Nově příchozí rovnou zabírají taneční parket a za zvuků hudby DJe Haroshe a DJe Moi Moie vlní boky. „Studenti žurnalistiky jsou mimořádně společenští lidé a rádi se sdružují, což se o studentech jiných oborů říci nedá. Mám radost, když se lidé baví,“ říká druhák Vojtěch Loskot, který Žurnapárty pořádá.

Každý účastník navíc u vstupu dostává lístek do tomboly, jejíž slosování probíhá kolem půlnoci. Ve hře jsou atraktivní ceny. Hlavní výhrou je skutečný psací stroj, další šťastlivci odchází obohaceni o poukázky do fakultního bufetu Krmítko. „Z výhry mám radost, mám na ně štěstí. O poukázky jsem se podělila s kamarády,“ svěřuje se jedna z výherců Kateřina Ištvanová. Bujarý večírek končí až v brzkých ranních hodinách, kdy se klub Mersey zavírá, a rozjezdy rozváží znavené žurnalisty domů.

blog comments powered by Disqus