Psychologická konference Quo vadis bude vzdělávat, ale i bavit | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Psychologická konference Quo vadis bude vzdělávat, ale i bavit

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Hana Florianová (Pondělí, 24. březen 2014)

Nejen studenti psychologie, ale i široká veřejnost se mohou těšit na letošní ročník psychologické konference „Quo vadis, psychologie?“, která se koná od 28. do 30. března na naší fakultě. Návštěvníci se v průběhu tří dnů mohou účastnit množství přednášek, ale také různých workshopů až pro 120 účastníků.

Letošní jedenáctý ročník Quo vadis pořádá tradičně Česká asociace studentů psychologie. Konference se každoročně zaměřuje na aktuální trendy v oblasti psychologie. Jednotlivé sekce celé konference pak vychází z výsledků ankety mezi studenty. Letošními tématy jsou aktuální trendy v psychoterapii, mysl a tělo, nové trendy v neurovědách, pozitivní psychologie, vzdělávání v psychologii a kritická psychologie.

„V každé sekci vystoupí několik českých nebo slovenských odborníků, kteří budou pro účastníky pořádat nejen přednášky, ale i zajímavé workshopy,“ uvedla hlavní koordinátorka akce Lenka Sakálošová. Konference je příležitostí i pro méně zkušené psychology. „Mimo základní program jsme připravili studentskou sekci, která se koná v pátek v kavárně Trojka. Tam budou studenti přednášet svoje vlastní příspěvky,“ dodala Sakálošová.

Studenti vidí v konferenci příležitost, jak získat nové znalosti. „Určitě se chystám rozšířit si obzory na přednášce profesora Jiřího Mareše o posttraumatickém vývoji člověka a na nedělním workshopu o práci s tělem,“ sdělila studentka Lucie Sodomková.

Samozřejmostí bude bohatý doprovodný program. Zájemci se mohou zúčastnit oblíbeného pub quizu nebo se podívat na vystoupení divadelního improvizačního týmu Bafni.

blog comments powered by Disqus