Milí čtenáři, | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Milí čtenáři,

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Kateřina Špičáková (Středa, 27. srpen 2014)

Halas nevyšel.

Zvykli jsme si, že v polovině semestru vychází jeden tištěný Halas, na konci semestru druhý. A to na dvaatřiceti stranách a křídovém papíře. Tato éra, a velmi mě to mrzí, skončila.

Křídový papír a dva výtisky za semestr znamenají, že spolek Halas zaplatí ročně za tisk bezmála šedesát tisíc korun. Taková suma je pro nás trvale neudržitelná. Začátkem semestru jsme proto začali v redakci mluvit o úsporách. Rozhodli jsme se, že omezíme nákladný tisk.

V tuto chvíli usilovně, byť zdlouhavě pracujeme na přechodu k černobílé podobě tištěného Halasu. Jednáme s tiskárnou, která se k nám vždy chovala mimořádně vstřícně, připravujeme nový design, diskutujeme o proměnách ve struktuře a obsahu rubrik.

Nový vzhled časopisu podle nás zmenší naši závislost na grantovém systému – nižší náklady na tisk, které představují téměř celý náš rozpočet, budou znamenat, že jeden nezískaný grant Halas nepotopí.

Abychom vám, milí čtenáři, vynahradili nevydané tištěné číslo, můžete nás v úterý 25. března podpořit tím, že si společně vychutnáme muffiny a jiné drobné občerstvení, které pro vás připravíme.

Pevně věřím, že v druhé polovině semestru vydáme první „nový“ Halas. Prozatím můžete sledovat naše webové zpravodajství.

Přeji vám úspěšný semestr a těším se, že se brzy setkáme v mezischodí u čerstvě vytištěného Halasu.

Kateřina Špičáková

šéfredaktorka

blog comments powered by Disqus