Vyznat se v Brně není složité, shodují se studenti | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Vyznat se v Brně není složité, shodují se studenti

Do rubriky Minitéma napsala Barbora Tichá (Středa, 29. říjen 2014)

Mnoho studentů přichází do Brna jako do úplně neznámého města. S nástupem na vysokou školu je tedy čeká i poznávání nového prostředí. Jak to studenti zvládají? Orientují se v Brně? Využívají vymožeností moderní doby v podobě map v mobilu a různých aplikací?

Sylvie Bláhová, 23, politologie

Nemám žádné větší potíže dostat se tam, kam potřebuji. Když si občas nejsem jistá, použiji Google Maps. V Brně se ale obecně orientuji dobře a ještě jsem se neztratila.

Elizabeth Sanchez, 22, mediální studia a žurnalistika

Není moc těžké se v Brně vyznat. Ze začátku to pro mě bylo trochu chaotické, ale teď už vím, kde co je a jsem schopná to najít. Jezdím městskou hromadnou dopravou, která mě vždy doveze až na vybrané místo. Najdu si zastávku, na kterou se potřebuji dostat, a pak si ji dohledám na mapě.

Ondřej Šupka, 20, bezpečnostní a strategická studia – mezinárodní vztahy

Orientaci v Brně zatím zvládám. Jezdím hlavně šalinou, kterou si, když potřebuji, najdu na serveru Idos. Žádně mapy nebo jiné aplikace nepoužívám. Jezdím hlavně trasy do školy a na koleje.

Romana Gajdošová, 20, psychologie

Z aplikací používám pouze Google Maps. Brno je docela přehledné a už se tady vyznám. Využívám hodně hromadnou dopravu, a proto nepotřebuji tak moc něco hledat.

blog comments powered by Disqus