Miss Academia: do finále se probojovaly dvě studetky z FSS, jedna si odnesla korunku vicemiss | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Miss Academia: do finále se probojovaly dvě studetky z FSS, jedna si odnesla korunku vicemiss

Do rubriky Co se děje napsala Kristýna Hašková (Středa,  7. květen 2008)

Fenomén miss v posledních letech roste, a to nejen počtem samotných soutěží, ale i počtem přihlášených dívek. Nejinak je tomu i u Miss Academia ČR. Tato soutěž se ale od ostatních „missek“ podstatně liší. Snaží se totiž vyvrátit mýtus, že hezké holky nemohou být zároveň chytré. Při výběru finalistek Miss Academia je tak hlavním kritériem především inteligence.

A právě svým přirozeným intelektem a krásou okouzlila při finále Miss Academia porotu studentka FSS Martina Jiříčková. Na hlavu si tak nasadila korunku druhé vicemiss. Spolu s ní si odnesla ještě další titul – Miss Academia ON-LINE. „Za oba tituly jsem moc ráda. To, že jsem miss on-line, mě hodně potěšilo, především proto, že hlasovalo několik tisíc lidí a toho si moc vážím a všem děkuji,“ komentovala svůj úspěch Martina.

Všech dvanáct finalistek soutěže se v průběhu galavečera, který se uskutečnil 30. dubna v Městském divadle ve Zlíně, představily celkem v pěti disciplínách. „Jako svou volnou disciplínu jsem si vybrala tanec cha-cha. Latinsko-americké tance tančím asi čtyři roky a mám vytančenou třídu B. Partnera mi dělat můj soutěžní partner Vladimír Junák,“ popsala čerstvá vicemiss.

Martina, jejímž oborem na fakultě jsou mezinárodní vztahy a evropská studia, však nebyla letos jedinou zástupkyní naší fakulty v netradiční soutěži krásy. „V letošním roce se z FSS hlásily celkem tři dívky, z toho dvě postoupily do finále,“ sdělila tisková mluvčí Miss Academia Anna Zapletalová. O titul nejkrásnější vysokoškolačky tak vedle Martiny Jiříčkové bojovala i Alena Černá, studentka psychologie a sociologie.

Něž se dívky představily na finálovém večeru, který se letos nesl v duchu hollywoodského filmu, musely projít výběrovým předkolem. Na něm děvčata absolvovala jak klasické disciplíny, jako je pohovor a promenáda v plavkách, tak znalostní test. „Testy jsou připraveny speciálně pro tuhle příležitost. Jsou složeny ze dvou částí – první je něco jako SCIO test a druhou tvoří čistě znalostní otázky,“ informovala mluvčí Zapletalová. Inteligenční testy pak představují šedesát procent hodnocení.

Před finále se všechny krásky představily na plese Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Soutěžící se rovněž poznávaly na dvou soustředěních – při nácviku módní přehlídky připravované na ples a pak několik dní před finále. „Starali se o nás profesionální kadeřníci a také velice příjemná kosmetička,“ doplňuje průběh vicemiss Martina.

Naše fakulta však neměla svá želízka v ohni na soutěži krásy poprvé. Loni se jako první vicemiss umístila Lucie Nedbalová, která na FSS studuje mediální studia a žurnalistiku. „Kromě krásných cen v podobě dovolené, tandemového seskoku, kosmetiky, šatů a dalších cen, jsem ve Zlíně získala dvě skvělé kamarádky,“ vypočítává Lucie. Také si pochvaluje celkový průběh soutěže. „Ono se tomu nechce moc věřit, ale Miss Academia je opravdu tak trochu jiná. Cítila jsem se výborně jak na soustředění, tak při samotném finále. Bylo to opět zásluhou studentů zlínské univerzity,“ dodala Lucie. V roce 2002 se pak mezi nejkrásnější desítku probojovala Isabelle Wahedová, která v současnosti studuje sociologii v doktorském programu.

blog comments powered by Disqus