Soutěže, hraní her a sušenky, spolky se snažily nalákat nové nadšence | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Soutěže, hraní her a sušenky, spolky se snažily nalákat nové nadšence

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Eva Bartáková (Pondělí, 12. říjen 2015)

Již tradiční Jarmark spolků se uskutečnil v Atriu Fakulty sociálních studií minulou středu. Prezentovalo se na něm pětadvacet spolků z celé Masarykovy univerzity. Desítky studentů se přišly podívat, jaké mimoškolní aktivity naše univerzita nabízí. „Je tu tolik zajímavých spolků, které mají co říct,“ prohlásil jeden z návštěvníků Pavel Colledani.

Jarmark spolků organizovaný studentskou unií MUNIE je příležitost k tomu, aby spolky a organizace nalákaly nové členy, a studenti se zapojili do aktivit, které je baví. Akce se koná každý podzim a je určena především pro studenty prvního ročníku.

Výběr spolků byl letos poměrně různorodý. Ti, kteří rádi píší, navštívili stánky univerzitních časopisů. Kromě Halasu se představil také online časopis Lemur, který přináší informace o aktuálním dění na univerzitě a v Brně, a studentská literární revue Pulsy.

Studenty se zájmem o politiku lákala Studentská sekce Mezinárodního politologického ústavu. Zapojit se mohli také do Debatního klubu MU nebo do časopisu Global Politics. Ekonomy zase zaujal Klub investorů nebo projekt Students&Co., který zprostředkovává debaty s úspěšnými podnikateli.

Část spolků se věnovala zahraničním pobytům a stážím. Dlouhodobé pracovní i dobrovolnické stáže nabídl spolek AIESEC. ISC (International Student Club) naopak sdružuje zahraniční studenty, kteří přijeli na naši univerzitu. Sdružení Be International nabízí účast na mezinárodních projektech, ale věnuje se i organizaci lokálních aktivit.

Jarmarku spolků se zúčastnily také Nadační fond studentů Filozofické fakulty MUasarykovy univerzity, Pěvecký sbor Masarykovy univerzity, Spolek přátel severské zvěře a mnoho dalších.

blog comments powered by Disqus