Cukrárna U Čtyř Mamlasů | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Cukrárna U Čtyř Mamlasů

Do rubriky Příloha napsala Klára Slivoňová (Pondělí,  1. prosinec 2008)

Náměstí svobody 10

Po – Pá 8.30–18.00 So 8.30–13.00 Ne 8.30–12.00

Chcete se dostat do doby „Ženy za pultem“? Nekupujte zbytečně DVD a vejděte do cukrárny U Čtyř Mamlasů a sami do tohoto předrevolučního období nakoukněte. Cukrárna na náměstí Svobody, naproti Domu Pánů z Lipé vypadá, jako by se zastavila v čase před několika desítkami let. Čas tady zjevně neplyne. Takže není potřeba hodin, ale stačí vykouknout z okna, abyste zjistili, že jste v jiné době. Pravda, plastový nábytek tady není, nahradil ho kavárenský kovový. Ale ostatní zařízení, včetně výzdoby, kterou tvoří ovocná zátiší ze sedmdesátých let, vás ukolébá k pomalosti a vychutnání si dortů a zákusků vlastní výroby. Opravdové ženy za pultem vás za kasou, která je antikvariátním kouskem, rády obslouží. Pokud máte větší přání a chuť na sladké vám několik dní vydrží, připraví vám v cukrárně dort podle vlastního výběru.

Pokud si chcete zamlsat a společnost vám dělá odpůrce sacharidů, můžete ho vzít s sebou. Během dne je zde totiž možné vychutnat kromě sladkých pamlsků i několik nesladkých jídel. Nechybí sekaná, párky a v hladových oknech tolik oblíbená čína, nebo třeba tatarský biftek.

Před Vánoci se hodí i nabídka napečení cukroví, na podzim čajové pečivo, v létě potěší vlastní zmrzlina.

Pokud chcete vidět hlavní brněnské náměstí za skly vašich rodičů, nehledejte jinde. U Čtyř Mamlasů zkrátka dostanete staré i nové druhy zákusků se závanem doby, kdy jste mohli zamlsat a nechat v cukrárně polovinu stovky. Dnes už si raději dvě padesátky připravte.

větrník: 19 Kč velké espresso: 27 Kč medovník: 33 Kč horké maliny: X ovocný zmrzlinový pohár: X

blog comments powered by Disqus