Cukrárna a kavárna Klokánek | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Cukrárna a kavárna Klokánek

Do rubriky Příloha napsala Kristýna Hašková (Pondělí,  1. prosinec 2008)

Merhautova 84

www.cukrarna-klokanek.cz Po-Ne: 10:00–20:00 / v zimě 10:00–18:00

Pochutnávat si na zmrzlinovém poháru a při tom surfovat na internetu? Takové spojení nabízí cukrárna Klokánek.

Do této cukrárny, která je zároveň i kavárnou, se nejsnadněji dostanete tramvají číslo pět, která z České na zastávku Zdráhalova jede asi deset minut. Cukrárna, v níž bez problémů funguje wifi připojení, je pak jen několik kroků od zastávky v suterénu činžovního domu.

Interiér však nepůsobí nijak ponuře díky výrazným barvám. Oranžové zdi i židle prosvětlují celý prostor, který není nijak velký. To je problém zvlášť u jednoho ze šesti stolů, u něhož návštěvníci sedí v těsné blízkosti toalety.

Podobně jako v šestém patře naší fakulty i zde jsou jediné toalety pro obě pohlaví (se siluetami holčičky a chlapečka). Záchod je tedy jen jeden – čistý, k osušení rukou slouží papírové ubrousky. Cukrárna je zařízena také pro děti – sedmý stůl (tedy stolek) je určen právě jim, stejně jako několik dětských pohárů (za 29 Kč). Vybrat si lze ale i víno, pivo, destiláty, grog a svařák. Kromě limonád a několika druhů káv cukrárna nabízí i jednadvacet druhů horké čokolády, například višňovou, tiramisu nebo rumovou (za 35 Kč). Nechybí ani možnost zvolit mléčný koktejl, opět můžete vybírat z bohaté nabídky.

Obsluha může přinést i některý ze zákusků, ty však nejsou uvedené v žádném z lístků, ale rovnou vystavené u pokladny. V nekuřáckém a klimatizovaném prostředí mají zákazníci na výběr i slaný toast.

V létě je otevřena zahrádka a do října se točí zmrzlina připravená rovnou v cukrárně.

velký věneček: 13 Kč velké espresso: 27 Kč medovník: 32 Kč horké maliny X ovocný zmrzlinový pohár: 45 Kč

blog comments powered by Disqus