Hokejový souboj univerzit již popáté vyhrála Masarykova univerzita | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Hokejový souboj univerzit již popáté vyhrála Masarykova univerzita

Do rubriky Sport napsala Nikola Světlíková (Úterý, 17. listopad 2015)

Již sedmý ročník hokejového souboje univerzit opět přinesl skvělou atmosféru, vyprodanou halu a dobrý sportovní zážitek. Masarykova univerzita sehrála proti soupeřům z VUT hokej, který bavil zaplněné tribuny a nechyběly ani provokativní meziuniverzitní pokřiky.

Už při příjezdu k DRFG aréně, kterou všichni známe jako Rondo, bylo jasné, že dnešní zápas bude okořeněný výtečnou atmosférou. Davy lidí těsnících se u vstupů neztrácely dobrou náladu. Právě naopak. Hlasité pokřiky, povzbuzování a zpívání se ozývalo dlouho před samotným začátkem zápasu.

Po otevření haly se fanoušci rozdělili na dva tábory. Na jedné straně červený kotel VUT a na straně druhé modrá záplava fandící Masarykově univerzitě, která hrála jako domácí mužstvo. Obě dvě strany se do fandění pustily s plnou vervou a je těžké určit, která byla slyšet více. Ale musí se nechat, že mužské hlasy, kterých ze strany VUT znělo podstatně více, byly přeci jen trochu silnější.

Když zápas začal, téměř nebylo možné slyšet vlastního slova. Počáteční minuty se nesly v režii hráčů Masarykovy univerzity. Šance střídala šanci. A pak to přišlo. První gól do brány VUT vstřelil Patrik Medřický v 15. minutě. První třetina tak skončila 1:0 ve prospěch Masarykovy univerzity.

O přestávce se moderátoři snažili zabavit diváky a dařilo se jim to dobře. Většina z nich ovšem na chvíli zmizela do útrob haly, aby se na druhou třetinu mohla vrátit s malým tekutým občerstvením.

Úvod druhé třetiny byl rychlý, protože už po 53 sekundách se do brány MUNI střežené Dohnálkem trefil hráč VUT Šidák. Dlouho se pak nikomu nedařilo nerozhodné skóre změnit, až se konečně 5 minut před koncem druhé třetiny trefil jeden z nejaktivnějších hráčů na ledě Simen Brekke. MUNI vedla 2:1 a pouhá půl minuta stačila Patriku Medřickému k tomu, aby stav utkání ještě zvýšil na 3:1. Do konce druhé třetiny už zbývalo jen 13 vteřin, když se do brány VUT trefil Jakub Kadlec. Masarykova univerzita byla ve vedení 4:1.

Fanoušci MUNI byli spokojení, ale druhá strana se nevzdávala. Již známé pokřiky ze strany Masárny: „My máme holky“, na které VUT odpovídalo: „My máme vaše“, byly jasným znamením toho, že se všichni dobře baví.

Ve třetí třetině snížil stav utkání hráč VUT Majol, ale borci z Masárny si už stav pohlídali a na závěr ještě přidal jednu branku Brzobohatý, čímž byl daný konečný stav utkání 5:2. Masarykova univerzita tak už popáté v řadě porazila techniky z VUT. Stav celé série vypadá jako stav letošního utkání: 5:2.

Fanoušci svým hráčům poděkovali hlasitým řevem a potleskem. K zápasu a celkové atmosféře se vyjádřila i jedna z fanynek Lucie Zubíková: „Na tento hokej jsem se dlouho těšila. Věděla jsem, že to bude stát za to. Nakonec to byl ještě větší zážitek, než jsem čekala. Plná hala lidí a úžasná atmosféra – skvělý pocit. Naši kluci pěkně zabojovali a mají zasloužené vítězství,“ řekla studentka Pedagogické fakulty a rychle dodala: „Příští rok přijdu určitě zase.“

blog comments powered by Disqus