Cukrárna Aida | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Cukrárna Aida

Do rubriky Příloha napsala Iveta Zieglová (Pondělí,  1. prosinec 2008)

Orlí 4

Po-Ne: 8:00–19:00

Cukrárna leží v samém srdci města. Tramvajemi číslo 4, 5, 6, 12 a 13 můžete dojet až na zastávku Zelný trh, odkud je Aida na dohled.

Podnik je vybavený moderním a příjemným nábytkem, zbytek interiéru za ním ovšem dost zaostává. Tapety s barevným ovocným vzorem nijak útulně nepůsobí. Spodní část kavárny trpí i tím, že celou pravou polovinu zabírá pult, na stolky potom zbývá místo nalevo, kde zákazníci musejí „překousnout“, že kolem nich pořád někdo chodí. Kdo by chtěl více soukromí, může si jít sednout ke stolkům v patře. Osoby měřící více než metr osmdesát by ale měly zůstat raději v přízemí. Strop v této části je totiž velmi nízký.

Výhodou této cukrárny je venkovní zahrádka s obsluhou, která v létě funguje v open air verzi, v zimě se pak mění na zastřešený a vytápěný prostor pro posezení venku. Právě zahrádka ovšem v zimě kryje celé průčelí podniku a do cukrárny tak neproniká téměř žádné denní světlo, což jí na útulnosti nepřidává.

Co je ale její plus, můžete si zde vybírat ze široké nabídky ovocných pohárů, káv a několika desítek druhů horké čokolády. Kromě nealka se lze posilnit i vínem, pivem, destiláty, nebo si vybrat z velkého množství nabízených koktejlů. Čím je tato cukrárna vyhlášena, jsou francouzské palačinky, které jsou skutečně vynikající. Na výběr je opět z několika desítek druhů náplní. Delikátnosti palačinek bohužel odpovídá i cena. Palačinka s náplní vás přijde asi na padesát korun. Vysoké ceny se netýkají pouze palačinek, ale i zbytku nabídky.

Větrník: X Velké espresso: 32Kč Medovník: 43Kč Horké maliny: neměli Ovocný zmrzlinový pohár: 89–100Kč

blog comments powered by Disqus