Cukrárna Fredo | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Cukrárna Fredo

Do rubriky Příloha napsala Martina Pelcová (Pondělí,  1. prosinec 2008)

Přepadne-li vás chuť na sladké uprostřed Králova pole, nejsnadnější cesta k laskonce povede na zastávku Jungmannova, odkud je to co by kamenem dohodil do cukrárny Fredo. Tu snadno poznáte podle plastikového zmrzlinového kornoutku připevněného nad domkem a nabídky zmrzlinových příchutí umístěné vedle mozaikou orámovaného barevného vchodu. Z jedné strany non stop herna, z druhé obchod Converse, uprostřed malý podnik, v němž se zastavil čas.

Přesně do takové cukrárny většinu z nás vodila babička ještě v dobách, kdy jsme do indiánku máčeli špičky nosu. Klimatizaci ani wifi nečekejte, ostatně notebook by se na malý kovový stoleček spolu s trubičkou asi nevešel. Interiér „od každého trochu“ asi stěží někoho ohromí: tu trocha oranžové barvy, tady stříbrná stěna s bílými kachlíky, tam ovocný motiv na dveřích. Ale proč se zabývat detaily, když stěžejní jsou zákusky.

Jejich výběr je opravdu velký. Na umělohmotných táccích s motivem jablek se střídají různé ovocné zmrzlinové poháry, které si můžete nechat zalít vaječným likérem či griotkou, tradiční dortíky typu harlekýn či Pohádka, banán split, ovocný košík nebo třeba kakaem a piškoty plněná marcipánová pochoutka brambora.

Pro pamlsek svého srdce si budete muset přijít k pultu, kde postávají dvě postarší tetky. Se svařeným vínem nebo punčem se pak můžete kolemjdoucím vystavit u některého ze dvou stolků umístěných ve výloze. S blížícími se svátky si můžete nechat napéct i vánoční cukroví. Škoda, že se poslední objednávky braly už 27. listopadu.

Větrník: 16 Kč Velké espresso: 23 Kč Medovník: 30 Kč Horká lesní směs: 45 Kč Ovocný zmrzlinový pohár: 55 Kč

blog comments powered by Disqus