Pozvánka: Brněnský Lunapark nabízí ke kávě nevšední dezert | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pozvánka: Brněnský Lunapark nabízí ke kávě nevšední dezert

Do rubriky Kultura napsala Terézia Ferjančeková (Pondělí, 14. březen 2016)

Brněnský Lunapark aneb Divadlo ke kávě přináší i letos divadlo blíže k divákům. Už sedmý ročník multižánrového festivalu divadla, improvizace a hudby si mohou návštěvníci vychutnat od 15. března do 28. dubna. Divadelní lunapark odstartují 15. března svým vystoupením divadlo Kabaret Sauvignon a uskupení Storytelling v kavárně Kunštátská Trojka na Dominikánské 9. Divadelní dezert ke kávě se podává od šesti večer za dobrovolný příspěvek.

Do brněnských kaváren vklouzne už tradičně spolu s jarním větříkem i Brněnský lunapark aneb Divadlo ke kávě. Na více než měsíc se stane deset kulturních kaváren jevištěm pro nezávislou brněnskou scénu. Za dobrovolné vstupné se můžete bavit v netradičním divadle vždy od šesti večer. Nejblíže z naší fakulty si můžete odběhnout do lunaparku do Café Atlas, Café Mezzanine nebo do Café Podnebí. Mezi třinácti divadelními soubory se 27. dubna v Mezzanine Café představí například Science Slam MUNI, který pořádá naše univerzita. Účinkující v Science Slam, tedy nadšenci vědy, odhalují divákům témata jejich současného výzkumu.

Návštěvníci se mohou těšit také na zbrusu nová vystoupení. Premiérové bude uvedení interaktivní hry Lazarovo vzkříšení od dua Seriš & Karásek. Kabaret Sauvignon se představí s premiérou hry Báječní muži na točivých židlích aneb Strašlivý den TV Parthenopaios čili Ta hra, v níž demokracie dosáhne absurdního stupně. Už z názvu je jasné, že anotaci do ruky brát nemusíte. V divadelním lunaparku se však nepojede jen podle scénáře. Fanouškům populární improvizace se o zábavu postará hned několik uskupení. Diváky překvapí 20. dubna v Galeryje 9 improvizační duo Teller & Sýkora anebo brněnská skupina IMPRO DŽOW, kterou si budete moci užít na festivalu hned dvakrát. Po každém z neopakovatelných vystoupení bude následovat hudební program.

blog comments powered by Disqus