Na co vzpomínáte z dob studia na FSS? | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Na co vzpomínáte z dob studia na FSS?

Do rubriky Téma čísla napsala Hana Trčková (Sobota, 22. listopad 2008)

Velká dřina, spolužáci, Krmítko či posezení u vínka. To jsou jen některé věci, které se řadě absolventů vybaví, když se řekne Fakulta sociálních studií. Při dnešním setkání jsme se totiž vydali zjistit, jak na svou alma mater vzpomínají a jaké zážitky si ze školy odnesli.

Dušan Pavlů, 32 let, sociální politika a sociální práce, nyní ředitel marketingu, Česká pojišťovna

Dřina, dřina, dřina. Těch poznatků, které jsme museli zpracovat, bylo hodně. Fakulta byla jedna z prvních, která přešla na eurokredity, třetina informací v sylabech byla v angličtině a my jsme se tím jazykem museli prokousávat i při studiu. Vzpomínám také na budovu na Gorkého, které měla domáckou atmosféru a svůj genius loci.

Ľubomír Majerčík, 29 let, mezinárodní vztahy a evropská studia, Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku

Na studentský život, mně se líbilo, že to byly takové pionýrské časy. Nás bylo totiž v ročníku málo, takže jsme se dobře znali s vedením i mezi sebou.

Ivo Pospíšil, 30 let, politologie, asistent soudce Ústavního soudu, Já jsem studoval zároveň ještě Právnickou fakultu, ale Fakulta sociální studií vytvářela mnohem akademičtější prostředí. Navíc nás bylo v oboru málo, takže se mi líbil i ten styk s učiteli, kteří s námi chodili i do hospody. Bylo to mnohem komornější, než je to teď a než to bylo na právnické fakultě.

Ondřej Besperát, 31, žurnalistika, fotograf Aktuálně.cz

To jste mě zaskočili… jejda, to by chtělo asi nějakou vtipnou historku, ale nic mě nenapadá. Víte co, zajímavé bylo, když jsme v roce 1996 chtěli vydávat Halas. Největším problémem bylo přesvědčit vrátného, aby nás nechal ve škole přes noc. Tehdy nikdo nečekal, že by něco takového studenti mohli chtít…

Vlasta Gajdošíková, 31, žurnalistika, rozhlasová moderátorka

Určitě vzpomínám na setkávání se spolužáky na dvorečku v budově Filozofické fakulty, to byl hezký prostor a líbilo se mi tam. Samozřejmě také nemohu zapomenout na partu kolem filozofského Halasu, který jsme vydávali. Mám radost, že tady dneska vidím aktuální Halas, tradice pokračuje, to je příjemné vědět a držím vám palce.

blog comments powered by Disqus