Fotbalem to nekončí. MUNI nastoupí proti VUT ve florbalovém zápase | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Fotbalem to nekončí. MUNI nastoupí proti VUT ve florbalovém zápase

Do rubriky Sport napsala Markéta Lankašová (Úterý, 26. duben 2016)

V historicky prvním fotbalovém zápase univerzit nečekaně zvítězilo VUT hájící červené barvy. A to jak výsledkem na hřišti, tak i podporou v hledišti. Modrá MUNI se ale nevzdává a již 28. dubna nastoupí proti svému rivalovi s hokejkami, které nosí štěstí, ve florbalovém souboji.

Fotbal, který odehrála mužstva brněnských univerzit 19. dubna na stadionu Zbrojovky na Srbské, skončil výsledkem 2:1 pro Vysoké učení technické. VUT vedlo od desáté minuty, kdy brankáře Masarykovy univerzity Jíchu prostřelil Milan Slavík po rohovém kopu.

Ačkoli byl míč převážně v držení modrých z MUNI, obrana VUT odváděla dobrou práci a jejich brankář Arbeit téměř nebyl ohrožen. Po několika akcích Masaryčky, které vyšly naprázdno, se v třiatřicáté minutě trefil Tomáš Podaný z VUT střelou z voleje těsně pod břevno a zvýšil tak náskok červených na 2:0. Ještě před koncem prvního poločasu došlo i na nepříjemnou křeč. Červený Talaš musel být nakonec odnesen na nosítkách.

Druhý poločas zahájili lépe modří, kterým se v bráně vystřídal Jícha za Klimeše. V padesáté sedmé minutě se prosadil velmi aktivním přístupem Zdeněk Šturm. To konečně vyvolalo řádné nadšení na modré tribuně, kterou se snažil celý zápas nabudit masaryčský kandidát na krále Majálesu Elmo. Kotli VUT, v němž se objevil i tradiční maskot – šedý robot, se ale modří nevyrovnali.

V osmdesáté třetí a poté i osmdesáté deváté minutě měl tým MUNI díky Seligerovi a Šturmovi dvě jasné šance vyrovnat, ale téměř neomylný Arbeit zasáhl i tentokrát. Velký tlak modrých si vyžádal několik faulů a proto rozhodčí nastavil další čtyři minuty. Přesto se modrým vyrovnat nepodařilo a v prvním fotbalovém duelu univerzit prohrál 2:1.

Souboj na stadionu Srbská, který studentům pískal legendární zbrojovácký fotbalista Petr Švancara, sledovalo na čtyři tisíce diváků. Zahájili ho slavnostním výkopem rektoři obou univerzit. Kromě samotného zápasu byla připravena i fanzóna a večerní afterparty v Semilasse.

Na podruhé a lépe

Reputaci si Masaryčka může opravit už ve čtvrtek 28. dubna na Hale Vodova v 19 hodin, kde proběhne už čtvrtý ročník florbalového souboje. Vstup pro návštěvníky bude zdarma. Do prostor haly mohou fanoušci vstoupit od 18 hodin a 30 minut. Snad se modrému týmu MUNI podaří zaskórovat a VUT dostane na frak. Přijdete se podívat?

blog comments powered by Disqus