Vyzbrojte se kartáčky! Assassin Brno se blíží | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Vyzbrojte se kartáčky! Assassin Brno se blíží

Do rubriky Ostatní napsal Marek Hadrbolec (Pondělí,  3. říjen 2016)

Pokud jste odmala sžíráni touhou stát se mafiánem, ale brání vám v tom úcta před zákonem, či strach z krve, mohla by vás zaujmout alternativa, již nabízí týmová „role playing“ hra s názvem Assassin Brno. Nechybí v ní nic, co dělá mafii mafií. Zločinné famílie, nezákonné praktiky, pronásledování obětí, ani vraždy samotné. To vše ale bez jediné kapky krve a oplétaček s policií. K samotné vraždě vám totiž stačí pouhý zubní kartáček.

Jak se stát zločincem?

Začátek brněnského Assassina je stanoven na 20. října. Ještě předtím je ale nutné absolvovat jistou formu úvodní schůzky se společností Geologica Siciliana, která tuto recesní hru organizuje. Před začátkem je také nutné zvolit Dony, hlavy mafiánských rodin, které proti sobě budou ve hře zápasit, a vyčkat na jejich úvodní pokyny. Registrovat se do hry je tedy nutné nejpozději 5. října. Už samotná registrace vám dá autenticky přičichnout k fiktivnímu brněnskému podsvětí. Váš první úkol totiž spočívá ve vytvoření svého mafiánského životopisu (zkušenosti s organizovaným zločinem vítány!). Ten poté musíte donést do neoznačené modré poštovní schránky, která je ukryta v ulicích Brna. K ní vás navedou pokyny uvedené v registraci.

Na život a na smrt

Brzy poté přichází na řadu samotná akce. Hráči jsou rozděleni do již zmíněných mafiánských rodin. Ty se po dobu hry stávají jejich týmem. Vaším cílem v Assassinovi je nasbírat pro svůj tým do 28. listopadu co nejvíce bodů a zajistit mu tak výsostní postavení ve smyšlené síti brněnských zločineckých organizací. Existuje několik cest, jak body pro svou frakci získat. Tou nejzajímavější a nejzábavnější je ale bezpochyby odstranění jiných registrovaných hráčů. Ta má svá specifická pravidla. Povolena je jediná zbraň, tou je právě zubní kartáček. S ním se musíte k zadanému cíli nenápadně zezadu přiblížit a symbolicky mu s ním přejet po krku. Je nutné, aby vás oběť do poslední chvíle nezahlédla, jelikož vražda je pak neplatná. Pokud se sami cítíte v nebezpečí, můžete si do úst vložit svůj vlastní kartáček. Tento čin vám sice zajistí obranu, je však mezi hráči považován za zbabělost hodnou opovržení.

Registrace do Assassin Brno stojí 190 korun. Výměnou za tento poplatek Geologica Siciliana nabízí spoustu zločinecké zábavy, možnost poznat Brno při svých loveckých výpravách a také seznámení s novými lidmi. Například se svými oběťmi.

blog comments powered by Disqus