Multimediální den oslovil studenty vysokých i středních škol | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Multimediální den oslovil studenty vysokých i středních škol

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Eva Bartáková (Čtvrtek,  8. prosinec 2016)

„Konec žurnalistiky nebo její zlatý věk?“ Takové ústřední téma zvolila Katedra mediálních studií a žurnalistiky pro letošní ročník Multimediálního dne s podtitulem Pestrý svět médií. Ten se uskutečnil v pátek 2. prosince v prostorách Fakulty sociálních studií.

Na Multimediálním dni se tradičně představili zástupci nejvýznamnějších českých médií. Mezi jinými se jednalo o Českou televizi, Český rozhlas, Deník, MF Dnes doprovázenou spřízněným portálem IDNES.cz nebo časopis Newsweek. „Moc se mi líbí zdejší prostředí i samotný nápad Multimediálního dne. Velmi mě překvapilo, že přišli i studenti středních škol, jež uvažují, kterým směrem se po maturitě vydat. Myslím, že je to tady jako taková burza nápadů a představení všeho, co se v mediálním světě děje. Což je skvělé. Navíc, kde jinde by se měl Multimediální den konat, než na škole, která žurnalistiku vyučuje,“ zhodnotila redaktorka Newsweeku Hana Slívová.

Kromě mediálních gigantů se v atriu sešla také o něco skromnější studentská média Masarykovy univerzity. Vyjma Halasu si svůj stánek zřídilo i Radio R či zpravodajský portál LeMUr. Zájemci mohli využít i volného vstupu do studia Radia R a Muni TV.

Program Multimediálního dne sestával ze série debat, seminářů a workshopů. Některé workshopy byly určeny vysokoškolákům, jiné se orientovaly na středoškoláky a středoškolské kantory.

Studentka Střední školy umění a designu v Brně Natálie Colledani se se svými spolužáky zúčastnila workshopu pro redaktory středoškolských časopisů organizovaný časopisem Halas, kde si studenti mohli vyzkoušet tvorbu titulků, psaní zprávy z pohádky nebo procvičit své znalosti v žurnalistickém slangu. „Byla jsem na workshopu pro středoškolské redaktory. Opravdu jsem si to užila a odnesla jsem si spoustu zkušeností. Konečně vím, jak má správně vypadat článek a jakou má mít strukturu, což se mi bude hodit při psaní do školního časopisu,“ uvedla Colledani.

Součástí akce bylo také ocenění nejlepších školních časopisů. Nahlédnout do tvorby středoškoláků mohli návštěvníci Multimediálního dne díky výstavě v atriu. Ta obsahovala ukázky desítek školních časopisů z nejrůznějších koutů Česka.

blog comments powered by Disqus