Fakulta se otevřela zájemcům o studium | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Fakulta se otevřela zájemcům o studium

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Eva Bartáková (Úterý, 24. leden 2017)

Proč studovat na Fakultě sociálních studií, jak složit přijímací zkoušky a který obor si vybrat? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky poskytly Dny otevřených dveří. Dvoudenní program zahrnoval setkání se stávajícími studenty, přednášky, workshopy i komentované prohlídky budovy.

Dveře Fakulty sociálních studií se 20. a 21. ledna otevřely zájemcům o bakalářské i magisterské studium. Cílem události bylo předat užitečné informace těm, kdo se již pro studium sociálních věd rozhodli a nalákat ty, kdo s podáním přihlášky váhají. Nejvíce prostoru věnovali pořadatelé představení jednotlivých oborů.

„Vůbec jsem nevěděla, jaký obor si mám zvolit k žurnalistice. Dny otevřených dveří mi s výběrem pomohly,“ uvedla středoškolačka Kamila Nováčková, kterou zaujala kombinace mediálních studií a psychologie.

Vyučující si o svých oborech připravili půlhodinové přednášky. Více informací nabídl jarmark v atriu, kde na účastníky čekali stávající studenti. Ti se se zájemci podělili o své zkušenosti, rozdávali brožury, letáky či drobné dárkové předměty.

Za stolem vyhrazeným pro Katedru sociologie odpovídala na dotazy Soňa Klimčová. „Zájemci jsou trochu vystrašení a moc toho o jednotlivých oborech nevědí, o sociologických oborech většinou téměř nic,“ zhodnotila situaci v atriu studentka genderu a sociální antropologie. Akce se podle ní vydařila, přesto měla vůči pořadatelům jednu výtku: „V atriu je strašná zima. Je to sice Den otevřených dveří, ale já bych ty dveře raději zavřela.“

blog comments powered by Disqus