Pozvánka: Brněnský lunapark aneb Divadlo ke kávě nově láká na operu | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Pozvánka: Brněnský lunapark aneb Divadlo ke kávě nově láká na operu

Do rubriky Kultura napsala Aneta Matyšová (Sobota, 25. březen 2017)

Společně se začátkem jara do brněnských kaváren zavítá i další ročník Brněnského Lunaparku aneb Divadla ke kávě. Již po osmé představí to nejlepší z brněnské nezávislé scény. Ve svém programu divákům od 27. března do 28. dubna nabídne šestnáct divadelních večerů.

Organizátoři letos do festivalového programu vůbec poprvé zařadili i operní představení. Opera s názvem Čaroděj a jeho sluha v podání Ensemble Opera Diversa v pondělí 27. března v Místodržitelském paláci otevře celý festival. Během všech šestnácti večerů festival nabídne divákům společně s vůní kávy originální prezentaci divadel, která mohou lidé během roku v Brně navštívit. Nebude chybět ani bohatý doprovodný program v podobě hudebních vystoupení.

Letos si brněnský Lunapark pro své diváky nachystal například představení Kompost od divadelního spolku Napříč.cz, Perníkovou chaloupku od Divadla Koráb, Příběhy z městečka od souboru TAMti a mnoho dalších.

http://casopishalas.cz/…are/4656.jpg

Nově si diváci na dva divadelní večery budou muset zakoupit vstupenku, a to právě na operu Čaroděj a jeho sluha a také na představení Alenka v říši znaků od divadelního souboru Buranteatr. „Do programu jsme zařadili tato dvě klasická představení divadel v prostředí, kde běžně vystupují. Proto je nutné si na tyto dva večery zakoupit vstupenku jako při klasické návštěvě,“ odůvodnila změnu Alice Kordíková, hlavní koordinátorka festivalu. Na ostatní představení může divák přispět dle vlastního uvážení, vstupné je dobrovolné.

Podle Kordíkové letošní ročník brněnského Divadla ke kávě přichází také s novou dramaturgií. Organizátoři vyšli vstříc všem divadelním souborům, aby si tak diváci mohli jednotlivá představení co nejvíce vychutnat.

Projekt vznikl pod záštitou Kulturária a jeho hlavní cílem je poskytnout návštěvníkům nejen lunapark nevšedních zážitků, ale také přiblížit umělce a divadelníky k návštěvníkům. Divadelní večery zkracují vzdálenost mezi návštěvníky, umělci, kavárnami, ale také hudebníky. Divadelní představení totiž tradičně doplňuje doprovodný hudební program, který seznamuje diváky s lokálními hudebníky.

blog comments powered by Disqus