Cukrárna Aida La dolce Vita | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 33. ročník

Cukrárna Aida La dolce Vita

Do rubriky Příloha napsala Hana Trčková (Pondělí,  1. prosinec 2008)

Kozí 9

Milujete sladké? Máte chuť na ovocný dortík či vám chybí letní kornoutky naplněné zmrzlinou? Tak to rozhodně zamiřte do Kozí ulice u Jakubského náměstí, kde stojí cukrárna Aida La dolce vita. Hned při vstupu vás oslní zářivé barvy stěn a moderně vybavený interiér, oči vám navíc určitě hned sklouznou na chladící pult, kde je vystavená barevná paleta řezů, zákusků a dortíků. A hned vedle asi patnáct druhů zmrzliny.

Pokud neodoláte a chcete si hned nějakou tu sladkost odnést ke stolečku, obsluha vás decentně upozorní, že si máte jít nejdříve vybrat místo a servírky vás obslouží. Kdo si nevybere asi mezi desítkou stolků v přízemí, může po točitém schodišti vyjít do patra, kde bude mít větší soukromí.

Až tedy v klidu usednete, můžete otevřít některý z lístků a vybrat si přesně to, na co máte zrovna chuť, ať už jsou to řezy, zákusky, zmrzlinové poháry, od každého asi deset druhů. V nabídce nechybí ani mléčné koktejly či nepřeberné množství příchutí horké čokolády. Na co možná v každé cukrárně nenarazíte, jsou zmrzlinové špagety.

Koho by sladká nabídka neoslovila, nemusí zoufat. Součástí cukrárny je i bar, kde vám připraví alkoholické i nealkoholické nápoje, koktejly, mezi nimiž jsou i takové klasiky, jako je sangria či Margarita. La dolce vita potěší i milovníky piva – natočí vám tu totiž dokonce i pivo Stellu Artois. A další plus: cukrárna je nekuřácká!

Pokud si však chcete v klidu popovídat s přáteli, zamiřte do této cukrárny určitě jindy než v podvečer. Tehdy tam totiž vládne čilý ruch a je tu možné riziko, že vůbec nenajdete volný stolek a svůj oblíbený zákusek si budete muset odnést zabalený domů. A ještě jedna rada na závěr. S padesátikorunou do cukrárny rozhodně nechoďte, je docela možné, že vám kvůli vysokým cenám nebude stačit.

Větrník: X Velké espreso: 32 Kč Ovocný pohár: 89 Kč Medovník: 43 Kč Horké maliny: X

blog comments powered by Disqus