Mluvte! S jazyky pomohou stážisté z AIESECu | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Mluvte! S jazyky pomohou stážisté z AIESECu

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Sabina Žilková (Neděle, 12. listopad 2017)

Jak dobře mluvíte anglicky, italsky, španělsky nebo francouzsky? Zájemcům o konverzaci v cizím jazyce pomohou stážisté studentské neziskové organizace AIESEC. Už v pondělí 13. listopadu zahájí rodilí mluvčí maraton cvičných lekcí na Fakultě sociálních studií (FSS) a Filozofické fakultě (FF), který nazvali SPEAK!

Stážisté z Ukrajiny, Alžírska a Itálie budou vyučovat své studenty pět týdnů v devadesát minut dlouhých lekcích. Každý si může zvolit jazyk, který by si rád procvičil, ale i variantu skupinovou nebo individuální.

„Myslím si, že SPEAK! je skvělá zkušenost jak pro naše stážisty, tak pro studenty, kteří se rozhodnou lekcí zúčastnit. Nejenom že se člověk zbaví strachu mluvit v cizím jazyce, ale navíc se dozví spoustu zajímavých věcí o jiných kulturách,“ říká teamleaderka SPEAKu! Kateřina Losová, studentka práv na Masarykově univerzitě.

Nabídka kurzů je široká. Pokud někomu nevyhovují lekce v malých skupinkách, které organizátoři naplánovali dvakrát do týdne, může si zvolit variantu individuální výuky podle svých časových potřeb. Navíc díky tomu, že jak lektoři, tak organizátoři projektu pracují jako dobrovolníci, ceny jsou ke studentům přátelské – za deset skupinových lekcí zaplatí student 790 korun. Pokud sebou navíc přivede kamaráda, všichni tři dostanou slevu sto korun. Jedna individuální lekce pak vyjde na 90 korun a jejich počet není nijak omezen.

„Italsky se snažím naučit už nějakou dobu. Bohužel mi to ale s učebnicemi moc nejde a po čase je odložím. Výuka s rodilým mluvčím je pro mě ta správná motivace se v jazyce zlepšovat,“ prozrazuje účastnice letošního projektu Hana Osifová, která SPEAK! doporučuje všem svým kamarádům.

Projekt má ovšem omezenou kapacitu. Pokud máte zájem se přihlásit, určitě neváhejte dlouho. Pro registraci stačí vyplnit tento formulář: https://docs.google.com/…B2A/viewform

A pokud chcete vědět aktuální informace o projektu a dozvědět se něco víc o stážistech, kteří budou cizí jazyky vyučovat, sledujte facebookovou událost projektu: https://www.facebook.com/…69060296500/

blog comments powered by Disqus