Sladkosti a básničky. Mikulášské odpoledne režíroval tradičně Dětský koutek | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Sladkosti a básničky. Mikulášské odpoledne režíroval tradičně Dětský koutek

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Jana Blahošová (Středa,  6. prosinec 2017)

Dětský pláč rozezněl v úterý 5. prosince atrium na Fakultě sociálních studií (FSS). Každoroční odpoledne s Mikulášem, čertem a andělem bylo pro některé z dětí strašidelným zážitkem, pro jiné příležitostí zarecitovat hezkou básničku. Akci pořádaly chůvy z Dětského koutku, které pro děti jako odměnu připravily balíčky se sladkostmi a spoustu tvůrčích aktivit.

Kromě toho, že děti po příchodu přivítal Mikuláš se svými dvěma pomocníky a dostaly balíček s ovocem i sladkostmi, se děti mohly celé odpoledne věnovat tvoření. Podle vedoucí Dětského koutku FSS Hany Blažkové měly možnost například poskládat vánoční stromečky z ubrousků nebo vyrobit čertovské či andělské čelenky.

„V programu máme také vyrábění andílků z drátků, což jsme naplánovaly spíše pro maminky, ale děti to baví taky,“ řekla Blažková. Dodala, že naopak děti neprojevily příliš velký zájem o skákání v pytlích. Dále chůvy pro drobotinu připravily malování na obličej, kreslení prsty na vánoční přání či zdobení perníčků.

Podle Blažkové bylo letošní Mikulášské odpoledne také uplakanější. „Bude to tím, že je tu více mladších dětí, jinak je ale počet stejný jako loni,“ vysvětlila. I ty, které uronily pár slz, si však mohly odnést připravený balíček. „Rádi sice slyšíme básničku, ale když to opravdu nejde, tak se čert slituje,“ okomentovala Blažková.

S dětmi do atria zavítali jako doprovod i jejich rodiče či další příbuzní. Návštěvnice Hana Kašpárková doprovodila na akci svého vnuka se snachou. „Jsem ráda, když se pořádá něco takového pro děti, protože to vždycky stmeluje kolektiv. Děti potřebují tradice. Myslím si, že je dobře, že se takto uchovávají,“ řekla Kašpárková.

To potvrzuje i Blažková, která je ráda, že se rodiče mohou při takové příležitosti setkat s chůvami a dozvědět se více o tom, jak Dětský koutek funguje. „Je také fajn, že procházející lidé vidí, kolik má univerzita dětí,“ dodala s úsměvem.

blog comments powered by Disqus