Co dělat, aby podnikatelské začátky nebyly příliš krušné, poradí Symposium | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Co dělat, aby podnikatelské začátky nebyly příliš krušné, poradí Symposium

Do rubriky Ostatní napsala Markéta Lankašová (Pondělí,  5. únor 2018)

Rádi byste se vrhli do vlastního podnikání, ale bojíte se, aby vám něco podstatného neuniklo? Zajděte si na konferenci Symposium 2018, která mladým nadšencům do podnikání poradí, jak na to. Informace dostanou zájemci takzvaně z první ruky. Už 23. února v brněnském Impact Hubu totiž vystoupí patnáctka mladých podnikatelů, kteří se pokusí předat ty nejdůležitější poznatky ze své praxe.

Že začít s podnikáním není peříčko, co zařídit jako první, s čím se umět vypořádat a jak se poučit z neúspěchu. To jsou hlavní body, kolem nichž se bude točit celodenní program letošního Symposia. Kromě přednášek od podnikatelů a lidí z branže ale návštěvníci nepřijdou ani o večerní networking, tedy získávání kontaktů a zábavu.

Se svými zkušenostmi vystoupí hlavně muži. „Velmi rádi bychom představili i mladé podnikatelky, ale pro letošek se to moc nedaří. Z žen máme potvrzenou Kateřinu Bouškovou z pražské pobočky Impact Hubu,“ komentuje výběr řečníků Anna Jílková, studentka Fakulty sociálních studií a členka organizačního týmu.

Jedním z prvních řečníků bude Dušan Matuška ze společnosti Octago. „Povím vám o tom, jak a proč jsme začali my, bez kapitálu, jen s vizí. A jak pokračujeme v jejím naplňování,“ slibuje. Odpoledne se zase ponese v duchu workshopů, které ukážou, jak na první kroky ve skutečném podnikání.

Ve třetím bloku nazvaném Neúspěch jako příležitost k růstu pak vystoupí i Maxim Dužek, který vysvětlí, jaké to je pracovat jako marketér na volné noze pro světové firmy. Chybět nebude ani panelová diskuze třeba s Patrikem Babincem z BeWooden nebo Petrem Procházkou, který vyměnil kariéru právníka za start-up s vlastními ponožkobotami Skinners.

Za již sedmým ročníkem konference Symposium stojí studentská organizace AIESEC. Organizátoři počítají se 120 místy. Nedočkavci si vstupenky mohou koupit v předprodeji za 399 korun, na místě pak budou k dostání o stokorunu dráž.

blog comments powered by Disqus