První z výročních oslav: Fakulta plesala v Internationalu | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

První z výročních oslav: Fakulta plesala v Internationalu

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Sára Suchá a Kristina Křivková (Sobota, 24. únor 2018)

Vysoké podpatky, obleky, zvonění skleniček a tóny saxofonu. Na tři sta lidí si přišlo ve čtvrtek 22. února zatančit na oficiální Reprezentační ples Fakulty sociálních studií do hotelu International Brno.

Tento rok slaví Fakulta sociálních studií dvacet let od svého založení. Při příležitosti tohoto výročí se studenti ze Studentské sekce Mezinárodního politologického ústavu (IIPS) rozhodli uspořádat reprezentační ples.

Organizace se chopila Veronika Čáslavová, která studuje bezpečnostní a strategická studia a mezinárodní vztahy, a Jiří Němec, který je čerstvým absolventem politologie a nyní pokračuje ve studiu mezinárodních vztahů.

„Podobnou iniciativu jsme viděli už před dvěma lety a studenti z Rádia R pořádají již tradiční Maškarbál. Nicméně nám zde chyběl fakultní ples, který by byl ve více oficiálním duchu, kde by se potkali studenti fakulty i s vyučujícími. Kromě toho pořádat ples byl můj sen už od gymnázia,“ vysvětlila svou motivaci Čáslavová.

Že to na její první velkou uspořádanou akci nebylo špatné, potvrdila atmosféra u tanečního parketu. „Je to tu super. Jsem velmi spokojená s programem, dobře se bavím. Nemůžu si vůbec na nic stěžovat a moc se mi líbí prostory hotelu,“ svěřila se studentka Victorie Vargová, která se na ples také přišla podívat.

Čáslavová s Němcem by rádi nastolili tradici fakultního plesu. Nechtějí jednorázovou akci. Hned při prvním ročníku se ale potýkali s překážkami. „Překvapivě největší problém dělaly nejmenší věci. Zařídili jsme všechny prostory, kapelu, moderátory… Ale pak přišlo k řešení to, kdo bude prodávat lístky nebo tombolu. A ačkoli bylo spoustu lidí, kteří nám předtím nabízeli pomoc, tak tady na plese si to chtějí už všichni užít,“ vyjmenovával Němec.

Hosté plesu dostali možnost soutěžit v tombole třeba o poukazy do fitness center nebo na lekce Minutového řečníka. Kromě vlastních tanečních kreací se mohli přiučit i od profesionálních tanečníků, kteří se ukázali ve dvou různých blocích.

Fakulta sociálních studií oslavuje své dvacetiny několika připomínkami. Ples tuto šňůru oslav zahájil, na další akci se mohou studenti i vyučující těšit na jaře a na tu poslední 28. října tohoto roku.

blog comments powered by Disqus