Získat kariéru s využitím jazyků umožní IndustryShowcase | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Získat kariéru s využitím jazyků umožní IndustryShowcase

Do rubriky Univerzita napsala Zuzana Hudcová (Čtvrtek,  8. březen 2018)

Jak uplatnit znalosti jazyků v praxi poradí zástupci firem na akci Kariérního centra Masarykovy univerzity. Setkání nazvané Industry ShowCase: Kariéra s jazyky v oblasti zákaznické péče se koná 13. března v prostorách Filozofické fakulty od 15 do 19 hodin.

Pět firem, které nabízí práci v oblasti péče o zákazníky, se představí 13. března osmiminutovými prezentacemi zaměstnavatelů. Zájemci tak dostanou jedinečnou příležitost zjistit, jak to chodí s platy, typy úvazků nebo náplní práce. Ochuzeni nebudou ani o panelovou diskuzi či o večerní networking u rautu.

Nalezení kariéry s uplatněním jazyků, získání informací z první ruky a setkání se zaměstnavateli tváří v tvář. To jsou očekávání absolventky Pedagogické fakulty Karolíny Šimkové, která se registrovala na úterní Industry. Akce pořádaná Kariérním centrem nabídne studentům bohatý program. Kromě úvodního představení světa custumer care, tedy péče o zákazníky, prezentace zaměstnavatelů i závěrečného networkingu, nebude chybět ani společná diskuze mezi zástupcem fakulty a specialistou konkrétní firmy z oboru.

Akce cílí především na studenty s dobrou jazykovou znalostí a komunikativními schopnostmi, kteří se nebojí práce s lidmi. „Společnosti požadují dobrou znalost minimálně jednoho světového jazyka,“ uvedla organizátorka eventu Veronika Čechová. Letos se představí na akci mezinárodní firmy Johnson & Johnson, Kiwi.com, Infosys, Zebra Technologies a MANN + HUMMEL.

„Od Industry Showcase očekáváme hlavně diskuzi o práci v customer care jak se studenty, tak s dalšími zaměstnavateli,“ řekla Lucie Chladová z Kiwi.com. „Kiwi.com hledá lidi, kteří mají kromě kritického myšlení a jazykové vybavenosti hlavně chuť jít o kousek dál proto, aby měl koncový zákazník co nejlepší péči,“ dodala.

Industry umožňuje osobní setkání studentů se zaměstnavateli. „V dnešní době je hrozně jednoduché nalézt si práci pár kliknutími na internetu. Ale pokud studenti tápou, a nevědí podle čeho si vybrat, jsme tu pro ně my a naše akce, kde se s potenciálními kolegy z firem mohou potkat face to face,“ vysvětlila důležitost akce Čechová. Právě závěrečný networking u rautu je vhodnou příležitostí na doplňující otázky.

Pracovat v klientském servisu můžete nejen na plný, ale i na zkrácený úvazek. Některé společnosti nabízejí i práci o víkendu či možnost využít nočních směn. Dostat se na Industry je velice jednoduché. „Stačí se registrovat na webových stránkách Karierního centra,“ sdělila Čechová. Akcí bude provázet moderátor Libor Komárek, který působí jako lektor kurzů Kariérního centra.

blog comments powered by Disqus