Dny fakulty připomenou dvacet let od vzniku FSS | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Dny fakulty připomenou dvacet let od vzniku FSS

Do rubriky Fakultní ruchy napsala Zuzana Hudcová a Kateřina Bečková (Neděle, 15. duben 2018)

Po únorovém plese pokračují oslavy dvacátého výročí Fakulty sociálních studií (FSS). Dny fakulty se uskuteční ve čtvrtek a pátek. Užít si je mohou absolventi i studenti, fakulta totiž na čtvrtek vyhlásila děkanské volno. Na konferenci držitelů stipendií I. A. Bláhy se představí autoři nejlepších bakalářských prací. Vrcholem programu bude páteční odhalení busty zakladatele Iva Možného v atriu.

Slavnostní zahájení Dnů fakulty začne ve čtvrtek dopoledne v aule. Před shromážděnými členy akademické obce vystoupí děkan Břetislav Dančák a předseda Akademického senátu FSS Otto Eibl. „Studenty bych chtěla pozvat na čtvrteční odpoledne, kdy se uskuteční studentská konference I. A. Bláhy. Uvidí nejlepší témata, zpracování a prezentace oceněných bakalářek,“ uvedla proděkanka pro vnější vztahy Lenka Waschková Císařová.

V pátek bude ve slavnostních talárech zasedat Vědecká rada FSS. „Proto se předpokládá slavnostnější oblečení, akce je na podobné úrovni jako promoce,“ vysvětlila Waschková Císařová. Program vyvrcholí v poledne odhalením bysty zakladatele Iva Možného. Vyrobil ji sochař Jiří Sobotka, jehož dílem je i památník básníka Jana Skácela na Špilberku. Dny fakulty skončí setkáním absolventů.

Oba dny mohou studenti přispět přáním k třicátému výročí fakulty do časové schránky. „Kdokoliv bude mít pocit, že má co sdělit, může se zapojit,“ řekla proděkanka. Kromě příspěvků od studentů uloží akademici do schránky i aktuální noviny. Nedostatek prostor přivedl vedení k nestandardnímu umístění schránky. „Uložíme ji do archivu, to je jako kdybychom ji zakopali,“ zasmála se Waschková Císařová.

Akci připravuje celá fakulta, zapojuje se i rektorát, který dohlíží na formální náležitosti. „Zatím to vypadá dobře,“ míní organizátorka Waschková Císařová. Oslavy výročí budou pokračovat i v půlce května. Tentokrát neformálním FeSStivalem. Studenti a absolventi se mohou těšit na vystoupení hudebních kapel, divadel i akce spolků.

blog comments powered by Disqus