Máme nové zástupce ve velkém senátu | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 32. ročník

Máme nové zástupce ve velkém senátu

Do rubriky Co se děje napsal Alexandr Průša (Sobota, 14. březen 2009)

Leden přinesl během zuřícího zkouškového období jedno zpestření – volby do Akademického senátu Masarykovy univerzity. Volilo se od 6. do 9. ledna jak ve studentské, tak v učitelské komoře.

Mandát skončil celému takzvanému velkému senátu, volilo se tedy na všech fakultách. Za tu naši dvě volná studentská místa obsadila uča 143881 a 182134, neboli Dalibor Jenne a Petr Soukeník. Mimo nich jste ještě mohli volit Alberta Kšiňana, Veroniku Mrtvou a Zdislavu Martinkovou, posledně jmenovaná se stala náhradnicí pro případ, že by se jeden ze zvolenců vzdal svého mandátu.

Zatímco boj ve studentské komoře byl zajímavý díky vyššímu počtu kandidátů než volných míst, učitelská komora žádné drama nenabídla. O přízeň svých kolegů se ucházeli Zdeněk Kříž, Petr Suchý a Zdeněk Sychra, a jelikož bylo třeba obsadit tři místa, zvoleni byli všichni.

Jako disciplinovanější voliči se ukázali učitelé, jejich účast byla 47 %, ze studentů volilo 17 %. Volby do velkého senátu byly první ze série voleb, již nás tento kalendářní rok čekají. V květnu končí mandát třem studentům a jednomu učiteli malého senátu, v říjnu pak končí mandát celému senátu.

blog comments powered by Disqus