Filmové žně na fakultě | Halas Časopis studentů Fakulty sociálních studií. 33. ročník

Filmové žně na fakultě

Do rubriky Kultura napsala Michaela Sagitariová (Neděle, 15. březen 2009)

Fanoušci české i světové kinematografie si tento semestr přijdou na své. Každý týden se na naší fakultě mohou těšit na filmové projekce, za jejichž přípravou stojí tři studentské organizace.

První z nich je Spolek ptáka Ludvíka, který pod záštitou Katedry mediálních studií a žurnalistiky pořádá filmový klub zaměřený na snímky se žurnalistickou tématikou. V pondělí 16. března je projekce věnována filmu Veronica Guerin, další týden titulu Povolání: Reportér. Kromě těchto dvou nejbližších promítání však zájemci mohou stihnout i snímky jako Všichni prezidentovi muži, Český sen nebo Vrtěti psem, a to vždy každé pondělí od 17:45 v učebně AVC.

Další skupinou, která organizuje setkání studentů nad díly, jež nejsou běžně k zhlédnutí, je studentský portál Sekuriťáci, spadající pod Centrum pro bezpečnostní a strategická studia. Jejich filmy jsou spojeny zejména s bezpečnostní tématikou. ,,Součástí projekcí je diskuze nad tématem filmu, většinou vedená vybraným odborníkem. V tomto semestru máme v plánu uvést pásmo naznačující problematiku organizovaného zločinu,“ uvedl člen spolku Petr Kupka. Sekuriťákům patří středy od čtyř hodin, a to vždy v místnosti P31.

Filmům s mezinárodně-politickým námětem se věnuje Studentská sekce Mezinárodního politického ústavu Masarykovy univerzity, která 24. března v šest hodin uvede film Ruská archa. ,,V příštích týdnech chystáme promítání na téma politický marketing a představíme tvorbu ruské a blízkovýchodní produkce. Všechna tato setkání jsou pro zájemce připravena každé úterý v učebně P52,“ dodal tajemník Studentské sekce Tomáš Černohous. K projekcím opět patří i diskuze se zajímavými hosty.

Studentům, kteří se rozhodnou, že připravovaná promítání na fakultě navštíví, organizátoři slibují zveřejnění podrobných informací o programu na plakátech, které jsou už teď k vidění na informačních vývěskách nebo webových stránkách všech těchto spolků.

blog comments powered by Disqus